Регистрация

Безмесни кюфтета с картофи и праз



Безмесни кюфтета с картофи и праз
Средно   |   Порции 15 броя   |   Видяна: 1535

Пържени картофени кюфтета с чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.01.2018

Вкусни зеленчукови кюфтета от праз лук с картофи правят Лора и Стоян като взаимстват идеята от традиционни швабски бирени мезета без месо. С хрупкава коричка и мека ароматна сърцевина тези картофени хапки са подходящи за ордьоври и предястия, а стават също и за гарнитура към месо или основно ястия за хора, които не хапват мръвки.

Картофите се варят с обелката, за да се запази нишестето в тях. А докато те се готвят, можем да си наситним празия лук, и след това да го задушим в разтопено масло и бяло вино. Сварените картофи се охлаждат, обелват и рендосват. Рендосва се още пушен кашкавал или друг вид жълто сирене и след това се смесват с праза, наситнен магданоз, яйце и галета. От полученото картофено тесто се оформят сплеснати големи кюфтета, които се овалват в брашно и се запържват в олио двустранно.

Крокетите се поднасят по желание с млечно-чеснов сос от кисело мляко, в което са разбити намачкан със сол чесън и хрян. Добре е да поднесете соса отделно, защто полятите с него кюфтета губят хрупкавостта си и стават глетави.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта