Регистрация

Безмесна лазаня със спанак и гъби



Безмесна лазаня със спанак и гъби
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2550

Вегетарианска лазаня със зеленчуци и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.05.2017

Лазаня Болонезе всеки е ял, затова Лора и Стоян предлагат да си направим една малко по-различна лазаня, като загърбим месото, увеличим количеството гъби и прибавим няколко сирена и пресен спанак. Това ястие е за импровизатори и любители на нетрадиционната храна, защото изисква изтънчено небце, за да може да бъде оценено. Е - и смелост, за да бъде приготвено.

Започваме като всяка лазаня - с направата на Бешамел, но сосът, който виждаме не може да бъде наречен така, защото в уж стриктната му за спазване рецепта индийското орехче се заменя с горчица. Останалото е ясно - равни количества брашно и масло, после сол на вкус и мляко.

Продължаваме със запръжката като миксът от гъби готвим в компанията на лук и чесън, сушени домати и наситнен спанак. Накрая редим лазанята - бешамел, кори за лазаня без варене, запръжка, крем сирене, рендосано пекорино, настърган кашкавал и пак кори. Завършваме с кори, намазани с бешамел и поръсени с пекорино и кашкавал. После запичаме за 25 минути на фурна и ястието е готово.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта