Регистрация

Банска капама с пет меса



Банска капама с пет меса
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 508

Традиционна капама със свинско, наденица, телешко, пилешко, сланина, кисело зеле, ориз и добавка от цвекло по желание.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Народна капама по традиционна рецепта показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, като готви ястието в земен гювеч, така както повелява традицията. Към типичните кисело зеле, ориз, пилешко, кървавица, свинско и телешко кулинарят добавя резени мариновано цвекло и слайсове сланина, за да спази напълно традицията. Ако нямате мариновано цвекло, не е грешка да се пропусне. А сланината пък можете да замените със свинска мас.

Зелето се нарязва, оризът се измива и запържва до прозрачност. Оризът и зелето се смесват. На дъното на гювеча се поставят слайсове сланина, отгоре се захлупва с цели зелеви листа. Върху тях се разпределя ориз със зеле, после резени цвекло (не слагайте сурово, защото ще оцвети неприятно ястието), а след това пласт от телешките пържоли. Те се захлупват с ориз и зеле, следва цвекло, пилешко, пак зеле с ориз и цвекло, свински вратни пържоли, зеле с ориз и на финала - черешката на тортата. По традиция се използва кървавица, но няколко сурови наденици също ще свършат работа. Покрива се със зелеви листа, слайсове сланина и се залива с вино. А какви подправки се използват, какви са пропорциите на продуктите и как се пече - гледайте във видеото на Звездев по-горе.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта