Регистрация

Банички със спанак и сирене фета

Банички със спанак и сирене фета
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2264

Изискани банички със спанак и сирене фета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 ч.ч. пшенично брашно
  • 125 г мазнина за печене, нарязана
  • мая (достатъчно количество като за 2 ч брашно, според упътването на пакета мая)
  • 1/4 ч.ч. мляко или вода
  • 1 с.л. захар
  • щипка сол
  • 1 яйце

За пълнежа:

  • 300 г листа спанак
  • 200  г сирене фета, нарязано на кубчета
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 2 с.л. зехтин
  • прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. В чаша смесете млякото със захарта и 1 с.л. брашно, добавете маята и разбъркайте хубаво, сложете на топло, например до печката, където готвите нещо друго.

2. Пресейте брашното в купа.

3. Когато съдържанието на купата увеличи обема си, я добавете към брашното, разбъркайте, след което добавете мазнината, резен по резен и омесете всичко.

4. Когато получите меко тесто, оставете в хладилника за 1 час.

5. Междувременно можете да приготвите пълнежа, като загреете олиото в тиган, добавите чесъна, листата спанак и когато спанакът се сготви, сложете сиренето фета и разбъркайте хубаво, овкусете с черен пипер.

6. След 1 час извадете тестото, срежете го на две и разточете с дебелина около 4 мм на квадрати.

7. Разбийте яйцето в отделна купа.

8. Сложете 1 с.л. от сместа със спанак и сирене в средата на всеки квадрат, намажете краищата с яйце, сгънете наполовина и внимателно затворете краищата.

9. Сложете баничките в тавичка за печене и намажете отгоре с яйце.

10. Печете в предварително загрята фурна, около 200°С, до златисто-кафяво.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта