Регистрация

Баница със сирене и зеле



Баница със сирене и зеле
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2352

Зелник с яйца, сирене и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.10.2016

Зеленчукова баница с прясно зеле се готви в тази рецепта, която ни дава идея за една по-различна и също толкова вкусна баница както традиционната домашна. Тук зелето се запържва с лук и чесън, смесва се с разбитите яйца, сирене и малко сметана и се превръща в обогатител на типичната народна плънка за баници от яйце и сирене. Интересен е начинът, по който се наслагва баницата. Корите се застъпват една за друга, така че да образуват кладенец. В него се изсипва плънката, като се добавя и царевичен грис, за да не стане баницата прекалено водниста. Накрая корите се завиват. Готово - остава само да се изпече.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта