Регистрация

Бананов крем карамел

Бананов крем карамел
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3568

Крем карамел с ананас и банани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ ч.ч. захар за карамела
  • 2 обелени узрели банана
  • 4 яйца
  • 1 кутия кондензирано мляко
  • 1 кутия подсладено кондензирано мляко
  • ½ ч.ч. смлян ананас
  • 1 с.л. ванилова есенция
  • щипка канела
  • съдове за водна баня

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки в блендер и пасирайте, докато банановата смес не стане на каша.

2. За да приготвите карамела, загрейте захарта на умерена или средно силна степен, докато добие златист цвят.

3. Внимателно изсипете карамела в тава, поставена в по-голяма тава с вода. Сместа трябва да покрие цялото дъно на съда и около 2 см от стените му.

4. Бавно изсипете банановата каша в малката тава (като внимавате да не нарушите слоя карамел).

5. Налейте вода в по-голямата тава около съда и загрейте, докато водата не закипи. Намалете температурата на средна степен и покрийте съда с фолио. Оставете във фурната за около 30 минути. Проверете дали е готово, като забодете кухненски нож в средата на крем карамела. Ако ножът е чист, когато го извадите, значи крем карамелът е готов.

6. Прокарайте ножа по страните на крем карамела, за да се извади по-лесно от тавата. Оставете да изстине на стайна температура за около час. След това покрийте тавата с поднос или голяма чиния и обърнете, така че крем карамелът да падне върху дъската. Ако е необходимо потупайте леко дъното на тавата.

7. Може да се съхранява добре покрит 2-3 дни в хладилник.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта