Регистрация

Бананови мъфини с орехи и ванилия



Бананови мъфини с орехи и ванилия
Средно   |   Порции 12-16 броя   |   Видяна: 1100

Кексчета с банани, яйца, масло, орехи, ванилия и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бананови мъфини с ядки се готвят в канала Всегда Вкусно, за да покажат колко лесно могат да бъдат направени дузина сладкиши или закуски у дома, а после да зарадват любимите хора с чаша кафе или с вкусно прихапване, извадено от раницата. С приятен дъх на сладкарски подправки, с нежна мека сърцевина, разнообразена от хрупкавостта на орехи и с идеален сладък завършек от добавката на банани, тези мъфини са засищаща вкусна компания.

В купа се смесват сухите съставки - брашно, захар, сода, бакпулвер, ванилова захар, канела и нарязани орехови ядки. Разбърква се добре. В чиния се намачкват бананите с вилица, а в друга купа се разбиват яйцата с размекнато или полуразтопено масло. После банановото пюре се изсипва при яйцата, а след него - и сухите съставки. Получава се гъста нееднородна каша, която се разпределя в намазани с масло формички за мъфини.

Сладкишите се пекат на 180 градуса в предварително загрята фурна за 25 минути. Не отваряйте по време на печенето, защото ще спихнат. След изваждане проверете с клечка за зъби дали са готови. А на финала можете да хапнете докато е още топличко или да украсите с пудра захар. Точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта