Регистрация

Базова фокача с домати

Базова фокача с домати
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 85

Плосък италиански постен хляб с домати и маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 картоф
  • 2 ч.ч. брашно (280 г)
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1 и 1/2 ч.л. сол
  • 2/3 ч.ч. топла вода (около 40 градуса)
  • 2/3 ч.л. суха мая
  • 3-4 с.л. зехтин
  • 2 домата
  • черни маслини без костилка по желание
  • сух риган

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофа, охладете и намачкайте на гладко пюре.

2. Изсипете в купа маята, добавете захарта и 1 ч.л. брашно. Залейте с топлата вода, разбъркайте и оставете настрана за 10 минути.

3. Брашното пресейте в тава или голяма купа. Добавете към него солта, картофеното пюре, налейте маята и 2 с.л. зехтин. Замесете тесто и оставете да втаса за 40-тина мнути.

4. Втасалото тесто премесете и прехвърлете в намазнена правоъгълна тава. Разстелете с пръсти без да заглаждате - повърхността трябва да остане "рошава". Намажете с останалия зехтин и оставете да втаса още 30-тина минути.

5. Разпределете отгоре доматите, нарязани на шайби, маслините и поръсете щедро с риган. Можете да добавите едра сол или листа пресен босилек.

6. Печете на 200 градуса за 30-тина минути или докато прецените, че е готово.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Броколи
  2. Козуна

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта