Регистрация

Бабината торта Червено кадифе

Бабината торта Червено кадифе
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 4890

Отличен десерт за всякакви поводи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 1 ч. ч. масло (размекнато)
  • 1 1/2 ч. ч. захар
  • 2 яйца
  • 1 ч. л. екстракт от масло
  • 2 ч. л. какао
  • 60 г червен оцветител за храна
  • 2 1/3 ч. ч. брашно
  • 1 ч. ч. суроватка
  • 1 ч. л. оцет
  • 1 ч. л. сода за хляб

За глазурата:

  • 3 с. л. брашно
  • 1 ч. ч. мляко
  • 1 ч. ч. масло
  • 1 ч. ч. захар
  • 1 ч. л. ванилия
  • 1 ч. л. есенция от масло

Начин на приготвяне:

На блата:

1. Разбийте маслото и захарта на лек и пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и разбийте. Добавете ванилията, маслената есенция и какаото и разбъркайте хубаво. Добавете брашното и суроватката, като редувате, но трябва да започнете и да свършите с брашно. Смесете содата за хляб и оцет и добавете към брашнената смес. Изсипете в 2 намаслени и набрашнени форми за торта с размер 22,9 см. Печете на 180°С 45 мин. и оставете да се охлади.

На глазурата:

В тенджерка направете на паста брашното и млякото. След това гответе до сгъстяване (на слаб огън), като бъркате постоянно. Заделете настрана докато изстине напълно, покрито с капак през цялото време. Направете захарта и маслото на лек, пухкав крем, докато стане почти бял на цвят. Добавете брашното и млякото, вече направени на паста и разбийте отново. Добавете ванилията и маслената есенция. Намажете върху блата и оставете в хладилника до сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
2
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта