Регистрация

Артишок на пара с пармезанов сос

Артишок на пара с пармезанов сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 7911

Ястие със сирене и зеленчуци и без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 артишока
  • вода

За соса:

  • 1 буркан връхчета артишок
  • 1 чаша майонеза
  • 1 чаша сирене пармезан
  • лук скалион, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Сложете голяма тенджера с вода да заври.

2. Междувременно, подгответе артишока. За целта ви трябват остри кухненски ножици.

3. С ножиците, изрежете ‘бодлите’ от всяко листо. С голям нож отрежете върха на артишока, където се събират листата и бодлите са по-изобилни. Със същия нож отрежете стеблата.

4. Сложете артишока във врящата вода и оставете да ври на средна температура за 20-30 минути, докато листата потъмнеят на цвят и артишока омекне.

5. Междувременно, направете соса, като смесите всички съставки, без лука скалион, зааедно. Сложете в огнеупорен съд и печете на 220 градуса, покрити с фолио, за около 20 минути, или докато започнат да се образуват мехурчета и повърхността леко покафенее.

6. Махнете соса от огъня и оставете да се охлади, докато артишока стане готов. Извадете артишока с черпак или щипки. Когато ги извадите от водата, обърнете ги наобратно, за да се излее цялата вода от вътешността им. Сложете в чиния за сервиране. Поръсете с нарязан лук скалион върху соса и го поставете до артишока в чинията.

Сервирайте веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
5
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта