Регистрация

Азиатска супа с печурки, моркови и праз лук



Азиатска супа с печурки, моркови и праз лук
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2201

Оризови нудли с гъби и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон апети

Излъчен на 23.01.2017

Готвим нещо като домашна китайска супа с гъби. За целта се прави ароматен бульон от обелките и пънчетата на печурките, които врят с моркови, праз лук, чесън, мащерка, джинджифил, дафинов лист и черен пипер. След час водата от варенето се отцежда и в нея се кипват нарязаните на парчета шапчици на печурките с малко соев сос и джинджифил. Лора и Стоян предлагат да добавите и сушени накиснати във вода гъби шийтаке, но ако нямате, не се отказвайте да си сготвите тази сгряваща, питателна и полезна супа. А що се отнася до засищането - то идва от сварените нудли, които се поставят на дъното на купичките за сервиране и върху тях се налива от гъбената чорба. Ето ви ароматна азиатска супа, приготвена у дома.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта