Регистрация

Азиатска салата от зеле с моркови

Азиатска салата от зеле с моркови
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 627

Студена салата от мариновано зеле с краставици, моркови, чушки и лук в сладко-кисел сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 зелка около 2 кг + 1,5 с.л. сол
  • 2 моркова
  • 2 червени сладки чушки
  • 1 краставица или 2-3 корнишончета
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. захар
  • 1,5 с.л. смлян кориандър
  • 1,5 с.л. оцет
  • 2/3 ч.л. млян черен пипер
  • 2 ч.л. сладък червен пипер
  • 2 глави лук
  • 5 с.л. олио
  • връзка копър

Начин на приготвяне:

1. Зелето почистете от най-горните листа и кочана и нарежете на половинки. Всяка половинка след това нарежете на 5-6 надлъжни котлета, а после на напречни кубчета със страна около 3-4 см. Изсипете в купа.

2. Отгоре рендосайте морковите на едро ренде или по-добре на лентички, ако имате китайско ренде.

3. Посолете зелето с моркова, настискайте с ръка и оставете настрана за 15 минути.

4. Чушките нарежете на малки кубчета, краставицата на парчета половинки, а ако използвате корнишони, тях можете да нарежете на кръгчета, за да не стават прекалено малки парчетата. Копъра наситнете.

5. Лука нарежете на кубчета, но не много ситни. Сгорещете олиото и запържете за 5 минути на умерен към силен огън като бъркате.

6. Отцедете внимателно събралата се вода при зелето с морковите. След това добавете чушките, копъра, краставиците, лука и изброените подправки, като чесъна минете през преса. Разбъркайте много добре.

7. Похлупете с капак или завийте със стреч фолио и приберете в хладилника за 3-5 часа. После поднесете студена.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта