Регистрация

Адриатически аспержи с ядки

Адриатически аспержи с ядки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2556

Карамелизирани аспержи с бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 връзка аспержи
  • 1/2 нарязан домат
  • 1 скилидка нарязан чесън
  • 1/4 ч.ч. бяло вино
  • 1 ч.л. зехтин
  • 1 ч.л. масло
  • щипка морска сол
  • прясно смлян черен пипер за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете голям тиган с на силен огън и добавете зехтина и аспержите (измити и почистени). Разбъркайте до готовност.

2. След като се карамелизират леко аспержите, ги извадете, намалете котлона до умерен и добавете домата и чесъна с щипка морска сол.

3. Когато зеленчуците започнат да се разпадат, добавете бялото вино и изчакайте да се редуцира наполовина.

4. Добавете маслото и аспержите, разбъркайте и поднесете леко поръсено с черен пипер, като гарнитура към риба или месо по избор.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта