Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 16, част 2



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 16, част 2
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1882

Мара Отварачката посреща гости с японска храна и крехко агнешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 16, сезон 7

Излъчен на 13.02.2017

Готви фолкпевицата Мария

Втора част

Тази седмица поверяваме финала на Черешката в ръцете на една истинска фолкфурия на име Мария, позната още като Мара Отварачката; момичето, от което очакваме вдигане на температурите и падане на големия джакпот - Гери Малкоданска; властелинът на нощния живот - бизмесменът Петко Димитров; шампионът по кикбокс и фитнесгуру Мартин Гаджев и най-честният, най-скандален и най-комерсиален млад поет - Илиян Любомиров. А последната инстанция в последната седмица отново ще бъде шеф Иван Манчев.

Гостите са възхитени от идеята на Мария да ги покани у дома си. Фолкдивата печели още позитиви като си признава, че е била по-скоро в ролята на помощник в кухнята, отколкото на главен готвач. Все пак не отрича участието си в направата на храната, а и както видяхме в миналата част, Мария има завидни познания за японската кухня и умее да готви с доста нетрадиционни за българина подправки. На трапезата разговорите потръгват, полюлея пада, храната радва с вкус и визия, а темата за личния живот се поставя като табу, особено що се отнася до личния живот на Гери, който се оказва дълбоко пазена тайна. Разбираме и каква е изненадата - покана за участието на Мария в столична дискотека. Остава само да се хапнат десертите и всички потеглят за един нестандартен завършек на вечерта:

А ето и какво сервира Мария:

1. Предястие с киноа, гъби, тиквички, аспержи и романеско.

2. Тататки с печена риба тон с гарнитура от водорасли.

3. Агнешко филе с червени чушки и аншоа, залято с домашен сос Жу и поднесено с пюре от патладжани.

4. Второ основно - лаврак с коричка от мисо паста и пюриран праз лук с гарнитура от печен в масло карфол върху пюре от бланширани зелени подправки.

5. Десерт приготвен от шеф Петър Николов - маскарпоне мус с кафе в обвивка от кондензирано мляко и отстрани - макароне лимоне.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта