Домашна торта гараш с белтъчни платки
Шоколадова торта с белтъчни блатове с ядки.
Торта Гараш е създадена през 30-те години на 20-ти век в Русе по подобие на торта Сахер. И оттогава е любим сладкиш на малки и големи, създаващ мили спомени за детството или връщащ някъде в миналото хората, която я опитват. Оказва се, че се прави лесно и достъпно, а ако сте склонни да похарчите повече за качествени продукти, можете да зарадвате семейството с уникален празничен сладкиш. Става въпрос за млечна сладкарска сметаа и шоколадов кувертюр вместо обикновен шоколад. Наистина се оскъпява, но си заслужава. Особено ако копнеете за истинския вкус на Гараш - без палмови мазнини и изкуствени добавки.
Първо се приготвят платките - така се наричат блатовете. Похвално е, че това е торта без брашно, ако не броим нищожните 15 грама. Белтъците се бият на негъст сняг, а орехите се смилат с пудра захар на брашно. След това влизат при битите белтъци и се добавя лъжица брашно. Разбърква се. Изпичат се 4 много тънки блата от това количество. Изчакват се да се охладят.
На второ място е кремът. Той се прави като в подгрята сметана със захар се добавя разтопен шоколад. Това е всичко. Следва платка, крем, платка крем и така докато се завърши с крем. Тортата се оставя да почине. На финала се залива с разтопен шоколадов кувертюр и се украсява с кокосови стърготини или наситнени ядки. Това е всичко. Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото от Кухнята на Звездев.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ