Регистрация

Старт на следпразничното вталяване

03 Jan 2018   /   nina123   /   Видяна: 2121
Старт на следпразничното вталяване

Три стъпки, с които да започнем отслабването след празниците.

Попостихме, после добре си наваксахме като хапнахме и пийнахме по коледно-новогодишните хранителни маратони. Сега идва време да се върнем в нормалния си делничен ритъм и по възможност и в делничните си дрехи. Но за мнозина коланите се нуждаят от разхлабване, панталоните стягат, блузите и клиновете се впиват, а изпод модния текстил загадъчно се подават белезите от добре прекараното време на трапезата в края на декември.

Грешка е да се правят тежки диети и да се самонаказваме с цел връщане в предишните габарити, обясняват от foodpanda, цитирани от БГНЕС. Вместо това обаче трябва да се почувстваме длъжни да направим елементарни услия, за да подпомогнем тялото си да свали онова, което му тежи и създава дискомфорт. Затова е добре да последваме трите стъпки за отслабване след скоростно качване на килца, препоръчани от Фуудпанда.

1. Започнете със закуска. Тя трябва да е 12 часа след като сте хапвали за последен път и около 1:30 часа след като сте се събудили. Закуската трябва да е питателна и здравословна. Голямо количество плодове е първият вариант. Кофичка кисело мляко е вариант 2. На трето място можете да заложите на варени яйца в комбинация с листни зеленуци. Хапнете си хубаво, защото трябва да се заситите за поне 3 часа. Не яжте меса, тестени изделия и сладкиши. Закусвайте ежедневно и разумно, защото това е стартът на стомаха към правилна и активна работа през деня.

2. Пийте повече вода. Въпреки че модерните хранителни теории все повече започват да отричат консумацията на 2,5 литра вода за възрастен човек дневно, това определено не важи за прочистване след продължително преяждане. В тялото ви са се загнездили голямо количество натрий и мазнини, които или трябва да бъдат бързо отмити, или ще се превърнат в целулит и паласки в най-скоро време. Затова пийте над 2 литра вода за ден поне една седмица. Така ще изчистите излишните соли, вкарани с храната по празниците.

3. Намалете въглехидратите. Това не означава съвсем да ги ограничите, защот те си имат важна функция в тялото. Просто заменете сладкишите с плодове, бялото брашно с овесени ядки, а млечния шоколад – с тъмен. И не преяждайте с тези продукти, а си ги хапвайте за удоволствие, когато изпитате глад за тях. Добре е да ограничите леко папкането на всякакви видове паста, картофи и пържени ястия. От последното можете да се лишите изцяло без притеснения.

Спазвайки тези правила вие няма да се чувствате на диета, няма да измъчвате ума и тялото си с гладуване, мерене на порции и специално подбиране на продукти, а просто ще водите един по-пълноценен режим на хранене. И съвсем скоро ще се отървете от излишните килограми. Защото е доказано че с правилен график новонатрупаните килограми се свлят за толкова време, за колкото и са качени.

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта