Регистрация

Седмица на тестото и начините на месене в kulinarno.bg

10 Jan 2014   /     /   Видяна: 4515
Седмица на тестото и начините на месене в kulinarno.bg

Оригинални техники на замесване и сплитане на теста, модерни питки и хлебчета, алтернативни брашна, засукани тестени сладкиши и много полезна информация за пекари ви очаква на нашия сайт.

Ако искате домът ви да заухае на топла мека питка, а ръцете ви да разчупят хрускавата коричка с цвят на златен запечен жълтък, под която се крие сърцевина от мека „душица“... Ако искате сами с пръсти да оформите най-изтънчените украси от тесто, да завъртите домашни кори за баница, да омесите сладкиши, соленки, кроасани, рула и традиционни за различни крайща на света печива – то ние от kulinarno.bg се посвещаваме на вас следващата седмица.

Обещаваме за всекиго по нещо. На лаиците и ентусиастите ще покажем основната разлика между видовете теста, ще им дадем шанс да преценят с какви пропорции да замесят брашненото си изделие, така че от натиска на дланите им да се получи съвършенство. На професионалистите обещаваме нови идеи, непознати техники, модерни предложения, допълнителен набор от практически съвети и полезни трикове. Любители на сладките и солените, меките и твърдите, хрупкавите и топящите се в устата печива ще имат шанса да се „въоръжат“ с нов арсенал от познания как да омесят в домашни условия съвършените хлябове, питки и пици, бисквити, кексове, кифлички.

Да не забравяме и за естетите – на тях ще предложим богата палитра от предизвикателни за майсторите или пък невероятно лесни за лаиците методи за украса на всяко изделие, направено от тесто. Стартираме със седмицата на тестото и техниките за месене в kulinarno.bg от понеделник – 13 януари, за да превърнем едно число, считано за фатално, в красивата дата, която ще ви даде възможност да се ошлайфате в боравенето с всички храни, чиято основа са брашната. Защото няма по-голямо щастие за един кулинар, от това да създаде сам със собствените си ръце хляба за семейството си, сладкишите, които да зарадват децата му, да посрещнат на кафе приятелите му; няма по-възвишен дар от Бога човек да създава храната си, вложил в нейната направа усилия, познания, доза любов и щипка фантазия.

Затова, мили приятели, ще се радваме, ако всеки от вас в седмицата на тестото и начините на месене открие своята любима рецепта и след години я предаде като лично завещание на потомците си. Защото семейните традиции и ценности са онова нематериално имане, което никой не може да ни вземе.

Ще се радваме, ако и вие се включите в нашата инициатива, споделяйки вашите рецепти и техники. Ще сме ви благодарни, ако ни дадете шанс да потърсим за вас рецептата, която от години копнеете да направите у дома си и ще сме невероятно щастливи, ако откриете смисъл в нашата работа. Защото тя е посветена на вас.

Очакваме вашите въпроси и предложения, вашите критики и идеи за подобрение на всичко, което ще ви покажем. Нека в седмицата на тестото и техниките за месене от нашите общи усилия втаса красотата на едно изкуство, което да изпечем с обич и всеотдайност. Изкуството да създаваме съвършени тестени храни. 

А ето и рецептите ни за много видове домашен хляб, които могат да ви мотивират!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Тайните на месенето на тесто по турски

Тесто с газирана вода и мляко прави чудеса в кухнята.   виж още »

Честит професионален празник на сладкарите и пекарите

Ако на Спасовден вали, житата ще дадат добра реколта. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта