Регистрация

Сандвич със злато за зилион долара

11 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 3451
Сандвич със злато за зилион долара

Тестената бърза закуска вече и във вариант със златни стърготини.

Ако попитате човек с достатъчна доза чувство за хумор какво е „гъзария“, ще чуете множество весели обяснения на съществителното, обясняващо поведенческа черта от характера. През познатата черна Волга с бял волан, анцуг от Илиянци в петзвезден ресторант, пражка шунка за ордьовър на кучето стигаме до пиене на екс на вода от чешмата. Но в световен мащаб думата може да се обясни и по други начини и то с конкретни примери.

Неминуемо един от тях е яденето на храна, в която има истинско злато. Преди по-малко от десетилетие на пазара се появи водка с 24-каратови златни листенца, а в последствие по неин модел за Свети Валентин бе пусната руската високоалкохолна напитка, но с добавки перли и диаманти, които минават през храносмилателната система на човек и излизат цели-целенички, без да вредят на здравето. Странно – нали?

Днес е факт още една храна за гъзареене – сандвич, направен със златни стърготини. Чикагският хотел Риц Карлтън реши да пусне в менюто си нетрадиционната храна само за да види дали ще има интерес, но оказа се, че мнозина държат да си поръчат от бързата храна и да се снимат с нея, за да се похвалят на приятели, че в устата им влиза истинско злато. Така сандвичът се настани трайно в менюто на хотелския ресторант, а хора от цял свят – гости на хотела или просто любопитни клиенти на ресторанта вече месец се надпреварват да опитат луксозното кулинарно творение.

Сандвичът се прави от две филии бял хляб, между които се настанява плънка от свинско месо, сирене чедър, зряло 40 години, пастет от гъши дроб, зеленчуци и мариновани билки в балсамико. Филийките се препичат на скара, като се опипрят с висококачествен италиански зехтин Екстра върджин, а малко преди да бъде поставена втората върху сандвича, вече наредените продукти и подправки се посоляват със стърготини от истинско злато.

Създателите на специалитета са го нарекли Сандвич на грил за зилион долара. Заигравката с името е неуместна, предвид, че числото зилион е несъществуващо и е нарицателно за безбройни милиони. Всъщност порцията струва само 100 долара, което дори не нарежда сандвича в топ 10 на най-скъпите негови събратя в САЩ.

Производителите обясняват, че ястието е абсолютно безвредно за здравето, а златото с такава малка дебелина се разгражда от организма и напълно изчезва при процеса на храносмилане. Неговото поглъщане не носи ползи за тялото, но не действа и в негов ущърб. Вкусът на благородния метал може да бъде уловен само от най-чувствителните езици, но нормален човек дори и не го усеща.

 

Вижте още РЕЦЕПТИ ЗА САНДВИЧИ.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Тако за $ 25 000 чака да го изядат

В най-скъпия мексикански сандвич има златни нишки и черен хайвер. виж още »

Хладилник за тузари – позлатен и с камъни Сваровски

Луксозен хладилник краси кухнята с покритие от истинско злато и украса от кристали. виж още »

$ 250 за сандвич с трюфели, белуга и гъши дроб

Японски ресторант в Манхатън прави глезарски сандвич със специални съставки. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта