Регистрация

Пицата на американските военни с 3-годишен срок на годност

18 Feb 2014   /   nina123   /   Видяна: 2887
Пицата на американските военни с 3-годишен срок на годност

Дълготрайната пица, с която ще се захранват щатските войници трябва да се яде със стайна температура.

Страната на неограничените възможности днес е първенец по консумация на пици в световен мащаб, като на ден се изяжда близо три пъти повече от италианското основно, отколкото в родината му. И дори американците да не са признати като най-добрите пицари, те доста честичко си хапват печеното тестено кръгче, което се включва поне веднъж в седничното меню на всеки янки.

В САЩ сякаш не самото качество, а достъпността на пицата е първостепенният критерии, по който хората си я избират. Тя е на един клик разстояние, едно позвъняване, една поръчка и след броени минути пристига директно на прага на гладника, който се чувства сякаш е сготвил за семейството си.

Пицата се оказа и едно от любимите ястия на американските военни, които неколкократно изявявали исканията си тя да бъде по-често включвана в менюто им. Какво обаче остава за тези, които са на мисия и не могат да си позволят намирането на италианската храна. Именно за тях екип от военната лаборатория в Масачузетс хвърли две години труд, за да успее да разработи пица с много продължителен срок на годност.

Новата американска пица за военни не се разваля в продължение на три години, дори и ако не се съхранява в хладилник. Откритието още не е влязло в употреба, но дегустатори споделят пред АП, че вкусът е доста добър и не се улавят странности. Парчето е опаковано в специална обвивка и трябва да се изяде щом се извади, но може да бъде вкусна част от военната раница, която да засити в критичен момент и то далеч от пицарии и възможност за телефонни и онлайн поръчки.

Създателите на уникалната пица споделят, че най-голямата трудност, пред която били изправени при направата на тестеното изделие била решаването на въпроса как хлябът да не се развали и омекне когато доматеният сос и мазнината от кашкавала попият в него. За целта учените добавили в тестото повече сол и захар, както и втвърдители, които да го направят практически влагонепромукаемо. Отделно се наблегнало и на издръжливостта на вида сирене и сосовете, която се гарантира чрез абсолютно стерилната среда на опаковката, в която се прибира парчето. В нея няма кака да се развиват каквито и да е бактерии и микроорганизми, отговорни за развалянето.

Няма изисквания за температурата, при която да се съхранява пицата – тя издържа както на много топли дни, така и при ниска температура. Единственото условие, за да се запазят вкусовите й качества е да не се подгрява допълнително и да не се пуска в микровълнова фурна. Трябва да се консумира със стайна температура.

По думите на говорителя на научноизследователския център към американското Министерство на отбраната Мишел Ричардсън въпреки добавките и липсата на микроорганизми пицата не е по-вредна от обикновените свои събратя. Тя не представлява опасност за здравето, а е просто едно добро решение щатските военни на мисия да разполагат с нещо вкусно, което да им напомня за дома.

Вижте и множество рецепти за домашна пица

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пет храни, които са вечни

Мед, захар, ориз, сол и ванилия никога няма да се развалят. виж още »

Тренировки по правилно ядене на сандвичи

Учени намериха правилния захват на сандвича, така че да не изпада пълнежа му. виж още »

Кой и как е измислил сандвича

Хавайските острови са били наречени Сандвичеви при откриването си. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта