Регистрация

Нови открития за вредите от fast food

20 Jun 2019   /   nina123   /   Видяна: 1832
Нови открития за вредите от fast food

Наред с познатото затлъстяване и сърдечно-съдови проблеми, учените добавиха разрушаване на мозъка, загуба на усещането за ситост и развитие на алергии.

 

Дори и децата знаят, че сандвичите, пиците и пържените картофки са вредни и трябва да се консумират рядко и с мярка. Но какво се случва с онези, които въпреки препоръките на медици и хранителни експерти, продължават ежедневно да хапват блазнещите вредности? На този въпрос отговарят два независими един от друг иследователски екипа – от Италия и от Австралия, цитирани от БГНЕС.

 

Австралийските учени изследват влиянието на бързата храна върху мозъка. Техният труд е публикуван в MedicalXpress и създава фурор в храителните среди. Според проучването, подплатено с дългогодишно наблюдение на хора с различни хранителни навици, сандвичите, пиците и пържените храни буквално разрушават мозъка. Симптомите започват с трудна концентрация и проблеми със запаметяването. Следва обаче невъзможност на мозъка да контролира отделни части от тялото. Появяват се тикове, обездвижване и неувереност при движение.

 

Ако се прекалява с фаст фууд, състоянието се влошава бързо. Към описаните явления се добавя спад в имунната система. Всяка болест се хваща лесно и се прекарва мъчително. Мозъкът престава да ръководи правилно и сърдечната дейност. Наред със запушването на кръвоносните съдове от вредната храна, се появяват сърдечни прескачния, моментни забавяния и ускорения на ритъма. Това са състояния, които предпоставят инфаркт.

 

Италианските изследователи пък откриват връзка между консумацията на бърза храна и развитието на алергии. Според доклада им вече всеки 8-и човек и всяко 10-о дете в развитите страни страда от някаквъв тип алергия. Фаст фууд отслабва имунитета и предизвиква тялото да реагира с непоносимост както към различни храни, така и към природни явления – слънце, вода, натурални аромати. Така се появяват алргиите, а веднъж регистрирани, те могат да бъдат само потискани, но не и излекувани.

 

Бързите храни потискат усещането за ситост и провокират апетита. Неслучайно, ако изядете сандвич от дадено място, след това минавайки оттам усещате аромата му и лигите потичат. Също така няколко часа след хапването на фаст фууд се появява неистов глад и то с особен апетит за вредна храна. Този вид ястия потиска центровете за ситост в мозъка. Освен това води до пристрастяване и клкото по-често си позволявате тези вредни основни, толкова по-скоро ще ги желаете пак и пак. Така се завърта особен порочен кръг.

 

Изследователите откриват, че и хората, които се хранят по заведения, вместо да залагат на домашно приготвени ястия, също проявяват в някаква степен синдрома на фаст фууд. Затова помислете за здравето си и бъдещето на децата, които обичате, преди да си спестите готвене с разходка до магазина, баничарницата или позвъняване на близката пица с доставки.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Как хамбургерите на McDonald's остават винаги свежи

Изненадващо доказателство, че в сандвичите на McDonald's няма повече консерванти и подобрители, отколкото в същите продукти на други вериги за бързо х виж още »

Как да откажем децата си от вредните продукти за бързо хранене

Махнете играчката от детското меню, сервирайте безвкусен сандвич, изтъкнете минусите на дебелите и нездрави хора и сгответе с фантазия и любов, за да виж още »

Сензационно – китайската кухня вреди на здравето

В големи дози натриевият глутамат води до пристрастяване, световъртеж, затлъстяване и астма. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта