Регистрация

Народна медицина за пречистване на черен дроб

16 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 9777
Народна медицина за пречистване на черен дроб

Чистене на черния дроб от токсини благодарение на диета с  английска сол, чай, цитрусови плодове и зехтин.

Днес ние от kulinarno.bg ще си позволим да загърбим научния език, ще спрем да говорим с факти и да обясняваме процесите и явленията от тяхната логична страна, търсейки причинно-следствената връзка между дадено действие и възможните последици от него. Днес ще направим една стъпка в страни от рационалния път, по който се движим в стремежа си да ви дарим с полезна информация относно всичко, свързано с храната. Предупреждаваме – народната медицина не винаги е ефикасна, въпреки множеството случаи, в които се е справила като добър лекар с различни болежки. Тази рецепта не е записана в лекарските учебници, нито може да ви бъде препоръчана от човек с бяла престилка. Това е стар метод за прочистване на черния дроб, който само хората на архаична възраст от няколко селца в близост до Своге наричат лекарство. И тъй като не бива да се пренебрегват народните традиции и обичаи, които и без това заради модернизацията са се отдалечили от бита на днешния човек, ние решихме да споделим с вас как старите хора са прочиствали черния си дроб. Ще ви посъветваме все пак да не приемате сляпо всяка дума, а ако сте решили да опитате лечение черз този метод, да се посъветвате с експерт, преди да пристъпите към сигурни действия. Ето и как трябва да протече прочистването:

Потготвителна фаза: Една – две седмици преди да започнете прочистването минете на постна храна. Денят започва с пиене на 1 чаша топла вода. След 15-20 минути се пие 1 чаша чай за прочистване на бъбреците от следните билки: - цвят от камшик (можете да го намерите в билкарниците и под името охтиче, ребник или чикак), царевична коса, мечо грозде, полски хвощ и лайка. Взима се с три пръста от билките и се слагат в съда с вода. Трябва да ври 3 минути и се оставя да престои 10 минути. Пие се по 1 чаена чаша на гладно след топлата вода. Закусва се към 9 часа. Освен това трябва да се прави ранна вечеря и късна закуска, за да може по-дълго време да почива стомахът. През потготвителната фаза яжте много пресни плодове и зеленчуци, произведени в България. Не консумирайте месо и млечни продукти.

Дни на същинското чистене – Заредете се предварително с 2 грейпфрута, 1 лимон, зехтин и пакетче и половина английска сол. В 18 ч. разтворете английската сол в 3 чаени чаши с вода - най-добре в буркан, защото след това ще ви се наложи да я изпиете на четири пъти. Първата доза вземете веднага – в 18 часа.

Два часа по-късно – в 20 часа изпийте втората доза. След това си пригответе сок от грейпфрутите (те се очистват и изтискват), полученият сок се премерва и се слага в дълбок съд. Изтисква се и половинка или цял лимон. Прецежда се и се прибавя към сока от грейпфрут. Поставя се и същото количество зехтин. Разбърква се с миксер, докато стане на емулсия (пяна). Изпива се в 22ч. и се ляга веднага. Тялото трябва да бъде загрято (да се вземе вана или сауна). В краен случай се напълва една бутилка с гореща вода и се слага отдясно на корема, за да се загрее черния дроб - така се пречиства.

Сутринта от 7-10ч. се изпива третата доза английска сол и се следят изпражненията. Най-добре да се ходи в отделен съд - наблюдават се на светло (може и с електрическо фенерче). От черния дроб се отделят тъмно зелени топчета - по-големи и по-малки. Отделя се и грисоподобни вещества с шоколадов цвят.

НЕ СЕ ПРИЕМА ХРАНА

Към 10-11ч. се взима и четвъртата доза английска сол – тя е най-важната! Желателно  е да не се яде 2-3 и повече дни – като се пие изобилие от билкови чайове. 

Екипът на kulinarno.bg ви пожелава успешни разултати!

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Листа от кестени в народната медицина

Отвара от листа на кестени и запарка от кестенова шума подобряват еластичността на вените и борят хемороидите.   виж още »

Диета за прочистване на черния дроб след лятната почивка

Пиенето на зеленчукови сокове, спирането на алкохола и мазните храни и приготвянето на домашни отвари възвръща силите на черния дроб.   виж още »

Народни мъдрости за хранене и здраве

Бабини деветинкини за храненето, които се оказват истина днес – развенчаване на митове за храната и здравето. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта