Регистрация

Киселото мляко пази децата от алергии

23 Apr 2018   /   nina123   /   Видяна: 1960
Киселото мляко пази децата от алергии

Бебетата, хранени ежедневно с кисело мляко, развиват 70% по-малко алергии и кожни проблеми от връстниците си, които са хапвали кисело мляко рядко.

 

Една от най-подходящите храни за бебетата след 8-мия месец е киселото мляко, смятат два екипа от учени – от университета в Окланд и този в Онтаго, цитирани от dir,bg. Експертите са на мнение, че качественото кисело мляко допринася изключително много за детското здраве, както и за превенцията от различни заболявания, дори и от наследствени такива.

 

Киселото мляко е богат извор на витамини и минерали, жизнено необходими на най-малките. Постигането на разнообразие и пълноценност в детското меню е трудна задача, защото мъниците инатски отказват определени храни. А още не разбират смисъла на здравословното и разнообразно хранене и произтичащите от него позитиви, на които ще могат да се радват в бъдеще.

 

След 8-мия месец захранете детето си с кисело мляко и превърнете този продукт в задължителен за ежедневна консумация, съветват експертите. Когато киселото мляко се вкара в детското меню, стомахът трябва а е достатъчно устойчив на съдържащата се в йогута киселина и бактерии. Ако се хапва прекалено рано в бебешка възраст, може да предизвика колики, газове, диария и болки. Но веднага след пилешкото месо и задължително преди прясното краве мляко, вече може да бъде предложен на мъниците.

 

Киселото мляко пази бебетата от алергии и кожни проблеми, заявяват учените като предлагат изводите от свое проучване. В него взели участие 390 майки, описвайки режима на своите бебета между 6-тия месец и първата годинка. След това на децата били направени тестове за алергии с натривки и преглед за кожни екземи и обриви. Оказало се, че децата, които хапват кисело мляко ежедневно, имали със 70% по-малко алергии и кожни проблеми от връстниците си, които не хапвали йогурт всеки ден.

 

В киселото мялко има прекалено много полезни вещества. От всичките открити 13 витамина в него НЯМА само витамин С, D и K. От всичките 10 жизненоважни за правилното функциониране на организма минерали, отсъства само желязото. В допъление киселото мляко съдържа две почти неоткриваеми в други храни бактерии, които са ключови за състава му и няма никакви трансмазнини. Разгледан съставът му го прави изключителна храна.

 

Как да накараме децата да ядат кисело мляко. За съжаление колкото и полезно да е то, вкусът му не се нрави на мъниците заради натрапчивата за чувствителното им небце киселинност. Някои от най-любимите детски закуски се правят с кисело мляко, като тарикатлъкът е да се ослади йогурта по максимално безвреден начин. Можете да опитате като го разбърквате с намачкан банан, натрошени тунквани бисквити в малко количество или мед. Дори и добавката на кафява захар ще го превърне от кисела храна в сладко детско кремче.

 

Най-полезно за децата е киселото мляко с щипка сол. Доказано е, че веществата от него се усвояват пълноценно в солена среда. Затова ще сте родител шампион, ако успявате да накарате мъничето си да изпива по чаша айрян на ден. Хапването на таратор също е добра алтернатива, особено пък и с добавка на половин скилидка чесън и сурови орехи. Децата, които се съгласят да заместят любимата супа с таратор, имат шанса да се превърнат в шампиони по здраве и стойностно физическо и ментално развитие.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Алергиите към ядки са нелечими

Дори и за момент организмът да е способен да понесе фъстъците като храна, на следващ етап отново ще реагира остро срещу тяхното приемане.   виж още »

Пролетни растения срещу пролетни алергии

Коприва, моркови, пресен лук и киселец потискат алергиите.   виж още »

Кое е най-доброто кисело мляко?

Какво кисело мляко да избера в магазина – въпрос, който дерзае всички привърженици на здравословното хранене.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта