Регистрация

Знаменитият шеф Антъни Бурдейн се обеси в стаята си

08 Jun 2018   /   nina123   /   Видяна: 1457
Знаменитият шеф Антъни Бурдейн се обеси в стаята си

Кой е Антъни Бурдейн и какво завеща на кулинарията и света?

 

Днес, 8-ми юни 2018-а година, светът загуби един от най-знаменитите кулинари – шеф Антъни Бордейн, съобщава CNN. Тялото му е открито в хотелска стая в Страсбург от неговия колега – френският готвач Ерик Рипер тази сутрин, като се смята, че Бордейн е посегнал на живота си през нощта. Причините да се обеси не са известни.

 

Антъни Бурдейн бил във Франция по повод снимките на новостартиралия 11-и сезон на поредицата Part Unknown. След приключване на работата той се прибира в хотелската си стая вечерта на 7-и юни, а на другия ден е открит мъртъв в нея. Колегите му не са забелязали притеснително поведение на раздяла.

 

Кой е Антъни Бурдейн? 61-годишният шеф готвач е една от най-известните личност в бранша. Освен над печката, той прекарва дълги години в пътешествия с цел натрупване на професионален опит. Издал е десетки готварски книги и книги за хранене, насочени не само към професионалистите, но и към средностатистическите домакини. Участвал е в различни кулинарни предавания и формати като водещ, жури, главен готвач. Разведен е, има дъщеря на 11 години от втората си съпруга.

 

С любовта си към готвенето Бурдейн се сблъсква още в началото на юношеството си. Младежът осъзнава, че светът е така шарен заради множеството комбинации на вкусове и аромати, традиционни за всеки народ, етнос и семейство. Той се отдава на радоста от храната, като не спира да опитва нови и нови ястия, да готви у дома си и да се стреми да подобрява всяка своя или чужда рецепта до постигане на съвършенството.

 

Именно стремежът към съвършеноство е в основата на най-известната му поредица A Cook's Tour, пленила милиони зрители по целия свят. В 22 епизода Бурдейн пътува в различни кътчета на света и опитва всякакви ястия, за да намери най-идеалната храна на планетата. Срещата с хората и кулинарните обичаи, новите продукти и начини на готвене го вдъхновяват в търсенео. А зрителите успяват да се запознаят с ястия, за които дори не биха предположили, че съществуват.

 

Младостта на Бурдейн е бурен период, в който вещият кулинар неведнъж излиза от правия път. След идването на славата с няколко кулинарни публикации в New Yorker и издаването на първите му книги, шеф готвачът често е забелязван с цигари и в нетрезво състояние. Не закъсняват и самопризнанията за наркотична зависимост. След проведени лечения Бурдейн е обявен за изчистен и се пренасочва към телевизионна кариера. Развежда се с първата си съпруга след 20-годишен брак. По-късно се жени за майката на детето си, с която също се развежда през 2016-а година след 19 години съвместен живот.

 

Близките на Антъни Бурдейн са потресени от случилото се, а кулинарният свят загуби един от най-светлите си учители, импровизатори и творци. Готварските и хранителни завети на Бурдейн са насочени към търсенето на съвършенство в чинията, но за съжаление именитият шеф не успя да открие своето вътрешно съвършенство по отношение на шарения свят.

ПОДОБНИ СТАТИИ

В ритъма на Антъни Бурдейн – сезон 2

От 14 февруари, от понеделник до петък, 20:00 часа по 24Kitchen. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта