Регистрация

Българска селска вегетарианска диета за лятото

19 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 4086
Българска селска вегетарианска диета за лятото

Отслабнете и се запасете с витамини от продуктите в градината на баба.

Родни диетолози и експерти по храните създадоха примерна лятна диета за българина, като се съобразиха с най-предлаганите хранителни продукти за сезона на пазара. Екипът обяснява, че режима е примерен, тъй като не се отчитат индивидуалните нужди и метаболизъм на човека, а се оповава по-скоро на идеите за прочистване от месните токсини, принципите на разделното хранене и комбинацията от продукти с ниска калорична стойност и високо съдържание на витамини и минерали.

Диетата е петдневна и е подходяща както за жени, така и за мъже и деца. Ние от kulinarno.bg ще ви я представим във всичките й варанти със забележката, че първият грамаж, който е упоменат е за деца до 16 годишна възраст и жени, а вторият – важи за мъжете.

Ден 1: Закусете с 3  (4) праскови и ½ (1) кофичка кисело мляко. За обяд си направете салата от 1 (2) домата и 150 (250) г сирене. Добавете шепа маслини по избор. Вечеряйте със салата от 1 голяма краставица, половин (една маруля), половим връзка магданоз, зехтин и лимонов сок.

Ден 2: За закуска изяжте 2 (3) варени яйца. На обяд си намажете 2 (4) пълнозърнести филии хляб със 150 (300) г извара. На вечеря си напълнете 2 (3) големи зелени чушки със сирене. Можете да си ги запечете по желание.

Ден 3: Закусете с пъпеш с мед, колкото ви е сладко. На обяд си направете 300 (400) г салата от розови домати със сирене и магданоз. Вечеряйте с 300 (400) г сурови листни зеленчуци с варено яйце.

Ден 4: Направете си за закуска плодова салата от 250 (350) г плодове по избор, с ½ (1) кофичка кисело мляко. На обяд хапнете 2 (4) филии пълнозърнесто хлебче със 100 (200) г кашкавал и 1 домат. За вечеря си опечете 400 (500) г (в сурово състояние) резени тиквички на фурна и ги залейте със сос от оцет, копър, чесън и зехтин.

Ден 5: Закусете количество диня по желание. За обяд хапнете 250 (400) г картофено пюре без сол. На вечеря си направете 300 (400) г  печени патладжани с извара.

Забележка: От този хранителен режим ще смъкнете най-много 3 кг., тъй като неговият ефект е предимно детоксикиращ и се изразява в набавняне на вещества, от които тялото има нужда през лятото.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

На море и планина как да носим храна?

Внимавайте с пластмасовите опаковки и бутилки в жегите!   виж още »

Библейската диета се възражда в принципите на модерното полезно хранене

Яденето на семена, пълнозърнести хлябове, морски деликатеси и умерено количество месо, както и задължителното присъствие на вино на трапезата ни правя виж още »

Как да не качим килограми в дъждовното лято

Да се преборим с изкушението на хладилника, когато сме затворени у дома. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта