Регистрация

24-часова лунна диета при пълнолуние

01 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 8642
24-часова лунна диета при пълнолуние

Само за едно денонощие можете да свалите до килограм и да пречистите организма от токсини, като пиете само течности.

Разновидности на лунната диета са едни от най-древните хранителни режими, които хората са спазвали хилядолетия преди Христа. Днес тази процедура е широко разпространена и се прилага както от суета и желание за отслабване, така и за здраве, защото природосъобразното тегло е от гарантите за правилната функция на организма и всяка една част от него. Лунната диета има много разновидности в зависимост от продължителността си и крайната цел. Ние от kulinarno.bg сега ще ви запознаем с най-простия й принцип – 24-часовата лунна диета при пълнолуние, като преди това ще ви разясним и какъв е смисълът за начинанието. Така всеки ще може да прецени дали си заслужава да се подложи на режима.

Лунната диета е свързана с фазите на луната, като основната й идея произтича от факта, че при пълнолуние и новолуние естественият спътник на земята влияе на водата на планетата. Но не само на моретата и океаните, където се наблюдават най-силните приливи и отливи, но и на течностите, които се съдържат в живите организми. Доказано е, че лунните фази имат пряка връзка с покълването на растенията и степента на тяхното израстване, влияят на настроението в човешкото тяло, което се дължи на баланса на течности в организма и тяхното разширение или стесняване.

Доказано е също така, че при пълнолуние водата навсякъде на Земята се сгъстява. Тогава е времето на най-силния отлив – истина, която е известна на корабоплаването още от развитието му като начин за придвижване на стоки и хора. Това важи и за организма. При пълнолуние водата в тялото се придвижва навътре в клетките благодарение на пропускливите им мембрани. Така че в този период е нормално да се намали количеството на течности, отделяно чрез урината и да се повиши телесното тегло поради задържането им. В този случай работата на водата, която би трябвало да вкарате в организма си е следната – да влезе в клетката, но в чист и нетоксичен вариант, да се съедини с натрупаните в нея токсини и когато дойде моментът да бъде изхвърлена – да изведе със себе си всички отрови, които затлачват тялото. Ето и какво трябва да направите при 24-часовата лунна диета:

Денят преди пълнолунието не яжте много солени храни, защото солта допълнително натоварва водата с извеждането си от тялото. Щом започне да се стъмва и очаквате луната да изгрее в пълния си блясък, вече трябва да сте преустановили приемането на всякакви храни. Това важи за следващите 24 часа. В него трябва да изпиете доста течности и то в чист вариант. Противопоказни са всякакви сокове, газирани напитки и алкохол. Нужна ви е само вода и то не чешмяна. Запасете се със 7-8 литра преварена, изворна или минерална. В моментите на глад, можете да го потушите с прясно изстискани плодови или зеленчукови сокове. Повтаряме отново – в тази категория не влизат нектарите и соковете, купени от магазина. Изцедете всичко у дома си, след като старателно сте го измили и почистили. Разрешени са още чайовете, но без добавки като мед, канела, захар и др. Просто сварена вода с билки. Друга напитка, към която можете да посегнете е водата с изстискан лимонов сок в нея. Не си позволявайте млека и млечни продукти, нито дори да си хапвате плодове в твърд вариант. Ако сте решили да се подложите на режима, заложете само и изцяло на течности. Все пак тази диета продължава само 24 часа.

Какви са ефектите от лунната диета? Първоначално ще усетите подуване и тежест, но то ще е само в следващите 4-6 часа. След това ще настъпи период на отделяне. Нормално е при завишения прием на течности да уринирате по-често. Ако искате да отчетете разликата, измерете се след ставане в деня преди началото на режима. След изтичане на 24 часа от свечеряването до мръкването на другия ден, стъпете на кантара отново. Ще забележите, че сте свалили между 250 грама и 1 килограм. Някои тела смъкват дори повече. Това, което няма да успеете да видите е, че за едно денонощие тялото ви се е отървало освен от тежест и от множество токсини. Клетките са обновени и прочистени, организмът се чувства като прероден.

Кои хора не трябва да се подлагат на лунна диета? Експертите, които препоръчват хранителния режим предупреждават, че той не е подходящ за лица, страдащи от диабет или тежки сърдечносъдови проблеми. Язвата, гастритът и стомашните неразположения също изключват спазването на диетата. Тя не е подходяща за деца до 12-годишна възраст, които се нуждаят от постоянен разнообразен хранителен режим. Лунната диета може да се спазва от бременни и кърмачки, но след консултация с наблюдаващото бременността и следнаталните процеси медицинско лице.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Фази за лунна диета 2014 - пълнолуние и новолуние

Изчислете в кои дни трябва да направите лунната си диета според фазите на луната през 2014 година. виж още »

Тридневна лунна диета при пълнолуние – плодове, зеленчуци и много течности

Забравете за месата, сладкишите, основните ястия и алкохола само за три дни и ще смъкнете минимум един килограм. виж още »

Да се наядем с цветове

Цветът на храните определя техните полезни свойства. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта