Регистрация

Хранене според зодията: Диета за зодия скорпион

25 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 4071
Хранене според зодията: Диета за зодия скорпион

Скорпионите познават всички хранителни афродизиаци, но имат афинитет да прекаляват с подправките.

В книгата „Зодии на вкус“ авторката Марияна Добранова изследва взаимовръзката между отделните зодиакални знаци, хранителните им предпочитания и навици, проблемните зони в които пълнеят и цялостното отношение на човека към храната. Астроложката нарича скорпионите „магьосници в кухнята“, защото смята, че те са способни да забъркат манджи и сладкиши с вкусови свръхестествени качества. Родените под този знак са орисани от съдбата да улавят ароматите на всяка подправка, а в мозъка им се сглабят сложни съчетания от благоуханни комбинации, които ще придадат на всяко ястие неустоим и божествено апетитен дъх. Марияна Добранова смята, че не случайно една значителна част от сочените за древни билкари и алхимици са скорпиони – те имат природен усет кои съставки как трябва да бъдат съчетани, за да се получи търсеното съвършенство.

Скорпионите разбират значението на романтичната храна и когато са влюбени, могат да вложат целия букет от чувства към партньора си в съдържанието на чиниите, които му поднасят. Техният безпогрешен усет към подправки и продукти е изградил познанията кои храни са афродизиаци, така че представителите на задията могат да се възползват от знанията си, за да съблазнят желания човек и да го направят подвластен на себе си.

Скорпионите имат особено развит нюх – както към ястията, така и към хората, затова могат да вземат правилното решение кои рецепти са по вкуса на определена личност и кои не биха й допаднали. Така че смело могат да се използват като консултанти по менюто за дадено важно събъте.

Скорпионите не умеят да се ограничават във видовете и количествата на храните. За тях спазването на диета не е табу, но им изглежда като безсмислено занимание, а крайната цел – отслабването – далеч не им е приоритет както добре сготвената храна. Те често имат проблеми с храносмилателната система, защото не умеят да се хранят здравословно. Вкусът винаги е на първо място, а липсата на една подправка може да ги накара да изоставят цялото ястие.

Скорпионите имат афинитет да прекаляват с подправките и подобрителите на вкуса, затова трябва да се пазят от алергии към дадени продукти в следствие на тяхното предозиране. Стомахът им често страда от прекомерно люто, кисело, сладко или солено. Авторката съветва да внимават с гъбите, защото бленуваният им краен резултат може да доведе до натравяния.

Ако представител на зодия скорпион иска да отслабне, то нека започне от намаляне на количествата, а след това продължи с малко литература на тема разделно и здравословно хранене. Дори и да не са привърженици на спортуването с цел поддържане на фигура, поне е добре да положат минимални усилия.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Подходящият плод според зодията

Кой плод помага на всяка зодия за добро настроение и здраве. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия Овен

Овните не влагат много усилия в приготвянето на ястия, но трябва да се погрижат за здравето си като си хапват червени и оранжеви зеленчуци. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия Водолей

Водолеите трябва да наблягат на постните храни, зелечуците и мазните риби. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта