Регистрация

Хранене според зодията: Диета за зодия дева

27 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 4955
Хранене според зодията: Диета за зодия дева

Девите са стриктни в спазването на диети, умеят да се хранят здравословно и не прекаляват с количествата на ястията и алкохола.

Екстравагантната книга на астроложката Марияна ДобрановаЗодии на вкус“ набира все по-голяма популярност не само с екстравагантността си да се потърси връзката между знака на раждане и кулинарните предпочитания и навици, но и заради истинноста, която хората все по-често откриват в нея. Днес на почест са представителите на знака, при който лятото предава щафетата на есента, а именно – девите.

За зодията с непорочно звучене авторката обяснява, че са хора, които не могат да бъдат изкушени от храна. Рядко си позволяват да посягат и към чашката, но дори и когато го направят, никога не прекаляват. Голяма част от девите са склонни да се хранят здравословно, а единствената храна, за която могат да се излъжат да дадат повече пари е природосъобразната. Те умеят да си поставят граници и да се вписват в рамки на хранене, което и личи на фигурата им. Често обаче техните железни принципи що се отнася до яденето дразнят семейството и околните. Но пък са склонни да им сготвят кулинарни шедьоври.

Хранителните проблеми при тази зодия са в здравословен аспект, защото редица нейни представители страдат от заболявания на жлъчката, корема, стомаха и червата. Гастритът и язвата сякаш ги преследват от ранното им тийнейджърство. Изпълнителността им обаче им е верен помощник, така че обикновено не позволяват на болежките да се превърнат в нещо наистина сериозно.

Когато девата реши да спазва диета, добре е да се насочи към вегетариански режим на хранене, като се стреми повечето зеленчуци, които приема да преминат дори и през минимална термична обработка, защото суровите дразнят най-чувствителните им храносмилателни зони. Ако все пак на представител на зодията му се прииска да хапне месце Марияна Добранова съветва то да бъде телешко или пилешко, а да се избягва консумацията на мазни мръвки. В дневното си меню девата може да включва пълнозърнести хлебчета, ориз и картофи, като просто внимава с количеството. Ако кантарът тръгне нагоре – всеки си знае как най-бързо да го спре.

И последният съвет на авторката към представителите на зодията е не толкова кулинарен, колкото психологически. Предвид слабостите на жлъчката и стомаха на девите, нека се постараят да спрат да дават съвети и напътствия на околните, както и да премахнат от нервната система и мислите си усещания като злоба, завист и укорство, защото в противен случай жлъчката им отделя сокове, които парят в храносмилателната система и водят до болки и дискомфорт.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене според зодията: Диета за зодия Рак

Представителите на зодия Рак са съвършени кулинарни естети, които имат афинитет да прекаляват със сладкото. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия близнаци

Близнакът трябва да се храни на спокойствие и да избягва полуфабрикати. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия Телец

Телците трябва да намалят сладкишите, червените меса и като цяло – порочното си чревоугодничество. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта