Регистрация

Физиогномика: Формата на устните издава любимата храна

29 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 3006
Физиогномика: Формата на устните издава любимата храна

Хората с малки устни са изобретателни кулинари, а голямата уста е показател за дълбоко разбиране на храната.

Съан Мен, наричан в модерните общества физиогномика е дял от древно дауистко учение, което анализира човешкия нрав, поведение и вкусове чрез формите на лицето. Последователите на теорията твърдят, че човешкият нрав е заложен още от раждането, а лицето е негово огледало. Хората използват средно по 300 мимикрии на ден, а са способни да извият лицето си в близо 7000 различни гримаси, чрез които да бъдат разбрани степента на радост и притеснение, вродени качества като решителност, отзивчивост, дипломатичност, любеобвилност. Чрез чертите на лицето могат да бъдат анализирани и вкусовете, включително и тези за храна. Затова днес ще потърсим общото между формата и големината на устните и отношението към храната.

Хората с малки устни са експериментатори и творчески натури. Не е чудно, че се справят добре в кухнята и обичат да изпробват нови рецепти и комбинации. Предпочитат те да приготвят храната, отколкото да оставят удоволствието на някой друг. Тънкоустите обаче лесно се отегчават от монотонността и затова е нормално да откажат дадено ястие, ако им се сервира за втори път. Те нямат любима рецепта – просто всяка нова и странна, е интересна за тях.

Хората с големи устни са ценители на храната. Природата ги е надарила с по-голяма площ, с която да поглъщат и усещат всяка хапка. Спадащите към тази група обичат някой да им готви и по-точно за ястията им да се грижи майстор с опит. Трудно е да обявят една храна за напълно съвършена, но направят ли го някой ден, то ще си я хапват регулярно до живот. Тези хора умеят да познават кога в едно ястие са сложени скъпи и луксозни продукти, кога термичната обработка е протекла правилно и кога произведението в чинията е на самозван готвач – лаик. Ако искате да изненадате с качествена вечеря човек с големи устни, ще трябва доста да се постараете.

Хората с извити крайчета на устните се свързват с огнената стихия, затова е нормално те да харесват топли или люти блюда. Сладостта не е по вкуса им, затова не се опитвайте да ги впечатлите с десерти. Заложете на традиционни за тяхната култура солени ястия и не забравяйте да подлютите добре манджичката. Постарайте се да им поднесете топла храна, защото ако температурата й е паднала повече от допустимото, може и да не я опитат дори.

Хората с издължена настрани уста имат властнически нрав, затова обичат храната да е точно тази, които в момента им се яде. Възможно е да проявят неприязън и да повишат тон, ако се опитате да им пробутате пица, при условие, че им се хапва свинска пържола. Когато останат гладни, около тях настава истинско бедствие, затова ако в обкръжението ви има човек с издължени настрани устни, носете си нещо за прихапване в джоба, което да му подхвърлите при първото оплакване, че е гладен. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Физиогномика: Любимите храни според формата на веждите и очите

Хората със светли раздалечени очи обичат екзотика, а онези с тъмни рошави вежди напомнят за хранителните търсения на Баи Ганьо. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта