Регистрация

Физиогномика: Любимите храни според формата на веждите и очите

23 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 3707
Физиогномика: Любимите храни според формата на веждите и очите

Хората със светли раздалечени очи обичат екзотика, а онези с тъмни рошави вежди напомнят за хранителните търсения на Баи Ганьо.

Преди повече от 3000 години в Китай като древно дауистко познание се заражда идеята за Съан Мен или четене на характера и човешката душевност по чертите на лицето. Последователите на идеята твърдят, че от 7000 физиономии, на които дадена личност е способна, поне 300 влизат в ежедневната мимикрия и говорят за настроението, желанието, удовлетвореността, хармонията, търсенията, стремежите, чувствата и решителността на индивида. Като основни елементи за прочитането на всякаква информация за „мислещото социално животно“ са изначалните лицеви форми – брадичка, скули, устни, нос, очи, вежди, чело, както и съчетанията между тях и извивките, които придобиват в определена ситуация.

Като част от Съан Мен, което днешните изследователи превеждат на български като физиогномика е и идеята, че лицевите черти могат да разкрият информацията за вкусовите предпочитания на всеки човек. Но като всяка наука и тази е особено обстойна, затова ние от kulinarno.bg ще се опитаме да ви обобщим информацията от нея в няколко поредни петъчни материала, които в крайна сметка да ви помогнат да разберете с какво меню бихте могли да зарадвате ваши познати, предвид тяхната визия. Днес като за начало ще се спрем върху веждите и очите, защото във физиогномиката те се разглеждат като два отделни компонента.

Хората с тънки и рехави вежди са взискателни към съдържанието на чинията. Тях можете да впечатлите с модерното днес гурме. Не залагайте на количество в порциите, защото тези индивиди нямат навика да се хранят „по нашенски“. Можете да ги впечатлите с луксозни екзотични продукти, красива украса и ексцентрична комбинация между сладко, солено, кисело. На трапезата винаги трябва да има нещо свежо – те обичат салата и морски дарове. Ако получите комплимент за доброто меню, това трябва да е истинска награда за вас, защото взискателността на тънковеждите индивиди рядко им позволява да кажат добра дума.

Хората с дебели и рошави вежди обичат да се наяждат. Ето тук вече можете да заложите на изобилието. Още в детската градина ни учат, че се започва с предястие, следва супа, основно с гарнитура и за финал десерт. Тези люде добре са възприели урока. Не забравяйте, че чашата им трябва да е винаги пълна, до тях да има филийка хляб и люта чушка, а менюто няма да бъде похвалено, ако не завърши с висококалорична торта или сладкиш на захарна основа. Ще се учудите колко обилно и нездравословно може да се храни човек, ако седнете на маса с някои представител на този вид. Тук се сещам и за описанието на Алековия Баи Ганьо, в което се споменават дебелите вежди на героя, както и навиците му да си хапва от всичко по много и да се оригва за финал.

Светлите очи променят вкуса си, а тъмните са последователни в избора на меню. Всъщност тази истина важи за цялостната концептуална съвкупност на хората според цвета на очите. Kолкото по-светли са те, толкова по-нерешителни и повлияни от чуждото мнение са. Ако кажете на синеочко или зеленоочко, че храната е вкусна, той ще ви повярва и вашето мнение ще се превърне в негово. Помнете обаче, че следващия път ще иска да опита нещо ново. Хората с тъмен поглед сами знаят какво харесват и не биха изневерили да любимото си блюдо. Ако искате да ги зарадвате с нещо по вкуса им, по-добре ги попитайте каква кухня предпочитат.

Продълговатите очи ценят лукса, а кръглите – количеството. Хората с издължени очни цепки обичат да се хранят в приятна компания, в елегантна атмосфера и с нещо наистина вкусно. Склонни са да се разсърдят, ако околните не се съобразят с тези им изисквания. Aко погледът е ококорен, то този човек може да хапва на крак. Един сандвич или парче пица напълно ще удовлетворят търсенията му, защото те са по-скоро с цел да се наяде, отколкото да се нахрани.

Раздалечените очи са любопитни дегустатори, а сближените се радват на евтината храна. Колкото по-далеч са очите едно от друго, толкова повече притежателят им иска да опита различни комбинации от нестандартни продукти и вкусове. Със сближаването преминаваме към по-непретенциозни индивиди, а онези, които са съвсем близо, обичат безплатната храна на корем. Само ги поканете на фирмено парти или ги наблюдавайте поведението им на all inclisive трапеза и ще се убедите, че думата аванта е тяхно верую.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Физиогномика: Формата на устните издава любимата храна

Хората с малки устни са изобретателни кулинари, а голямата уста е показател за дълбоко разбиране на храната. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта