Регистрация

Уникални трикове на хранителната фотография – част 2

18 Oct 2018   /   nina123   /   Видяна: 1257
Уникални трикове на хранителната фотография – част 2

Сметаната от снимките всъщност е пяна за бръснене, грилованото месо е нашарено с вакса за обувки, а плодовете са напръскани с лак за коса или дезодорант, за да изглеждат сияйни.

 

Храната от снимката има за цел да накара човек да я пожелае така неистово, че да си я купи или да се отправи към първото заведение, в което се предлага рекламираното ястие. Затова нейният вид трябва да действа неустоимо на сетивата. Ето защо фотографите, които се занимават със снимане на хранителни продукти, имат своите малки тайни за постигане на съвършения резултат.

 

Благодарение на канала Top Trending вече ви споделихме три тайни. (Кликнете тук, за да видите първи три техники на хранителната фотография – защо повечето вкусотии изпускат ароматни изпарения на снимката и как се правят тези пари; как картофеното пюре замества сладоледа и защо вместо прясно мляко се използва бяло лепило). А ето и следващите три хранителни фотографски техники, които открихме за вас.

 

оцветено месо с боя на снимка1. Месата на скара се оцветяват с боя за обувки. Снимките с перфектно изпечено наребрено месо на скара определено будят апетита. А ако мръвката е и разрязана, ясно личи идеалното изпичане отвътре. Малцина готвачи могат да постигнат това съвършенство и то само върху някои меса. Затова фотографите взимат неугледно, но правилно изпечено месо отвътре, което обикновено се готви на фурна. След това грабват светла и тъмнокафява вакса за обувки и четка за рисуване и превръщат обикновената пържола на фурна в разкошно барбекю. Естествено, то не става за ядене, но определено хваща окото.

 

имитация на сметана от пяна за бръснене2. Сметановата украса се прави от пяна за бръснете. Повечето бити сметани, особено онези от флаконите, се разтичат няколко минути след шприцоването. А сладкиши, шейкове и сладоледи изглеждат така апетитно с бялата си „шапчица“, особено поръсена и с шарени пръчици или шоколадови стърготини. На белия фон всичко контрастира и изглежда добре. Затова в хранителната фотография тази вкусотия се оформя от пяна за бръснене, която е лесна за моделиране и издържа в дадена форма по-дълго, отколкото битата сметана.

 

с какво се мажат плодовете за да са лъскави3. Плодовете и зеленчуците за снимка се пръскат с козметика. Онзи неповторим блясък на сочна ябълка, череша, ягода и дори чушка подтиква да захапете вкусотията. А той се постига чрез пръскане с дезодорант или лак за коса. В хранителната верига зеленчуците и плодовете се мажат с восък, за да сияят, но техните събратя фотомодели не са предназначени за ядене, затова при тях определено се прекалява с „макиажа“.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Най-често публикуваните храни в социалните мрежи

Сред снимките на най-постваните храни във facebook и twitter попадат предимно нездравословни продукти и алкохол, което доказва, че храната, с която хо виж още »

Уникални трикове на хранителната фотография - част 1

Апетитните храни на снимката изпускат ароматна топла пара, сладоледите не се разтичат, картофеното пюре съпътства печените меса, а млякото не размеква виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта