Регистрация

Тридневна лунна диета при пълнолуние – плодове, зеленчуци и много течности

15 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 5679
Тридневна лунна диета при пълнолуние – плодове, зеленчуци и много течности

Забравете за месата, сладкишите, основните ястия и алкохола само за три дни и ще смъкнете минимум един килограм.

Лунната диета е един от най-старите и най-странните хранителни режими. Още цивилизациите в древността са установили, че ако координират начина си на хранене с лунните фази, ще могат да извайват фигурата си много по-лесно. В азиатските земи пък режимът е използван предимно с пречистваща цел, но и в двата случая, ако стомахат ви е здрав и нямате специално назначена от медицинско лице диета, ще направите нещо добро за тялото си – ще го отървете от натрупани отрови и от излишни килограми, задържана вода и соли, които го правят непривлекателно. Странността на диетата пък произтича от факта, че засега няма друг хранителен режим, който да е съставен възоснова на планетарни фази.

Какво представлява тридневната лунна диета: Това е период, в който течностите в човешкото тяло се намират под силно влияние на естествения спътник на Земята. Чрез начина си на хранене вие можете да ги активизирате така, че да отведат нечистотиите вън от тялото, а заедно с тях да ви отърват и от ненужни мастни натрупвания. Режимът се базира почти изцяло върху течности, които ще преминават през организма ви с цел да го освободят от ненужния товар. Диетата не е от най-леките, но в крайна сметка си заслужава да се опита, защото ефектът от нея ще може да бъде отчетен веднага след края на третия ден. Експертите предупреждават – АКО СПАЗВАТЕ ТРИДНЕВНА ЛУННА ДИЕТА ПРИ ПЪЛНОЛУНИЕ, ТО ПРИ НОВОЛУНИЕ НЕ СЕ ОТДАВАЙТЕ ОТНОВО НА ТРИ ДНИ ГЛАД. ТОГАВА МОЖЕТЕ ДА СЕ ПОСВЕТИТЕ НА ЕДНОДНЕВНАТА НОВОЛУННА.

Кога започва тридневната лунна диета: Стартът на хранителния режим е в часовете преди изгряването на луната три дни преди пълнолуние. До тогава хапвайте както обикновено и не правете опити да преяждате, за да се запасите за предстоящото време на гладуване. 17:00 часа вечерта преди началото можете да хапнете за последно твърда храна, но без да прекалявате. Следващата консумация ще е чак по същото време точно след три дни.

Какво да ям и какво не мога да хапвам по време на тридневната лунна диета: Тук „ям“ не е точната дума, защото разрешените продукти далеч не могат да се определят като основни ястия. Твърдата храна се състои само от плодове и зеленчуци, като не бива да си позволявате повече от 300 грама плодове в твърдо състояние и 500 грама зеленчуци. Когато си правите салата, в нея не трябва да се слага сол или каквито и да е подправки. Същото важи и за плодовите храни. Имате право на мед и кисело мляко, но меда – само в чайове, а киселото мляко – разбито на айран. Отново без сол, разбира се. Колкото по-пресни дарове на природата си намерите – толкова по-добре.

По време на лунната диета може да се прекалява с течностите. Даже е препоръчително да го правите, затова дръжте постоянно шише с вода до себе си и пийте, дори и да не сте жадни. Вместо основни ястия, ако не хапвате салата или твърд плод, то пийте айрян. Плодовите и зеленчуковите фрешове са разрешени във всякакви количества. Това важи и за чая – но не прекалявайте с меда в него. Ако усетите неистов глад, направете си зеленчукова крем супа. Без подправки обаче. Алкохолът, газираните напитки и кафето са забранени. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Фази за лунна диета 2014 - пълнолуние и новолуние

Изчислете в кои дни трябва да направите лунната си диета според фазите на луната през 2014 година. виж още »

24-часова лунна диета при пълнолуние

Само за едно денонощие можете да свалите до килограм и да пречистите организма от токсини, като пиете само течности. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта