Регистрация

„Сладки ноти“ доказва, че Йоли може да гали струните на душата с десерти

05 Feb 2014   /   nina123   /   Видяна: 6349
„Сладки ноти“ доказва, че Йоли може да гали струните на душата с десерти

Втората книга на кулинарното и музикално явление Йоланта Делибозова – Йоли зарадва всички любители на сладкишите.

Когато човек има талант – и боговете мълчат. Как иначе, освен като талантлива кулинарка може да бъде описана жената, която реши да сподели хобито си – готварството – със случайни интернет потребители, заинтересовани от занаята, а сега зад гърба си има две издадени книги, собствено предаване по 24kitchen и се радва на национална и световна слава. Това е тя – Йоли – несъмнено даровита готвачка, жена с харизма и позитивизъм и с постоянно осъвършенстващо се умение да владее правилата в кухнята и да ги представя на хората, които копнеят да бъдат виртуози над печката така, както е самата тя.

Това, което малцина знаят за усмихнатото момиче, появяващо се с разноцветни шалчета е, че тя няма кулинарно образованование. Затова и е сигурно доказателство, че стига да има желание, човек може да постигне всичко. Малко известно е, че професията на Йоланта Делибозова – Йоли е свързана с музика и жената, която сме свикнали да виждаме в кухнята, в ежедневието си е и виртуозна волинчелистка. Но ето, че настъпи момента, когато тя събра хоби и професия в едно общо заглавие – „Сладки ноти“.

книгата сладки ноти„Сладки ноти“ е втората книга на Йоланта Делибозова – Йоли, която от днес (5 февруари 2014 г) вече е на пазара. След като нейният предшественик – „Вкусно с Йоли“ пожъна невиждал успех, авторката реши да се фокусира върху една от най-ценените страни на кулинарията, а именно сладкарството. Още в началото на изданието човек се убеждава, че не са нужни професионални познания, нито години на трупане на постоянен опит, за да се направят в домашни условия едни от най-изисканите, известни и модерни десерти днес. Трябва единствено желание и любов.

На елегантна презентация, в компанията на сгряващо душата вино и купища от сладкиши, приятели и роднини на авторката и любители на десертите се събраха в бар Рубаят, за да се запознаят с новата творба на Йоли. Авторката призна, че е намерила силен мотив за написването на произведението си в идеята, че всеки човек може да направи желания десерт, стига да прояви смелост и експериментаторски дух. „Нужно е само желание, вдъхновение и щипка любов“, сподели Йоли, която смята, че книгата й ще мотивира читателите си да придобият кураж и самоувереност в кухнята.

иоли презентира книгата сиНадявам се рецептите ми да ви убедят, че не е нужно да си майстор сладкар, за да сътвориш нещо красиво и вкусно. Не преставайте да търсите нови неща, да променяте и експериментирате. Само тогава можете напълно да се насладите на храната и да останете удовлетворени от това, което приготвяте. Всичко е любов и красота. А само това остава като заряд в душите ни“, призова амбициозната кулинарка и отдаде дължимото внимание на всеки от гостите си, вдигайки индивидуален тост с хората, събрали се да подкрепят начинанието й.

Книгата съдържа 108 рецепти за всякакви десерти, събрани в седем категории – сладкиши, печива, сладки и бонбони, кексове и рула, сладки закачки, сладоледи и кремове, торти. Освен подробните описания на всяка стъпка от приготвянето на десертните изкушения, четивото е богато илюстрирано с апетитния краен вариант на рецептата, който допълнително мотивира да бъде сготвен. За стойностните снимки йоли благодари на своя приятел и колега – художника Дамян Дамянов, наричайки го верен помощник и съавтор на произведението.

„Сладки ноти“ носи в себе си и късче тъга, сподели Йоли, признавайки, че наскоро е загубила съпруга си, който за нея е извор на вдъхновение, любов и подкрепа. Авторката призна, че е трудно да се връща към рецептите, които двамата са споделяли през съвместния си живот, продължил 23 години, но вярва, че той се гордее с нея и продължава да я закриля както винаги. Затова и „Сладки ноти“ е посветена на Цанко Делибозов.

За финал на вечерта се проведе състезание за най-вкусен домашен сладкиш, като жури имаше тежката задача да избере най-добрите изпълнения от множество домашно приготвени сладкиши лично от посетителите на мероприятието. Не можем да ви опишем какъв е вкусът на тези десерти, затова ни остава само да ви ги покажем:

сладки курабийкизелено сладко рулошоколадови хапкитестени десертчетатрапеза със сладкишиплато десерти

На раздяла Йоланта Делибозова – Йоли пожела на аудиторията на kulinarno.bg да покоряват все нови и нови върхове в кухнята, а на специален автограф върху книгата си написа: „Нека с тази книга животът е още по-сладък и лесен като по ноти“!  

                              йоли и нина

ПОДОБНИ СТАТИИ

Най-добрите готвачи сред БГ певците

Родни музикални таланти, доказали дарбата си и над печката.   виж още »

„Домашни рецепти с Йоли“ – първото предаване на 24 kitchen, снимано в България

Нова функция за мобилни телефони и таблети позволява да ходим на пазар с електронен списък и сами да си направим електронна готварска книга с рецепти. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous23-04-2019
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Buy Amoxicillin nbo.ulyl.kulinarno.bg.uqb.fu http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
anonymous23-04-2019
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Online Amoxil gpx.iurz.kulinarno.bg.frc.ld http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
anonymous23-04-2019
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin Online iva.fmeb.kulinarno.bg.urp.gs http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта