Регистрация

Работилничка „Сръчковци“ се превръща в сладкарница, а после в място за щуротии

20 Jun 2013   /   kulinarno   /   Видяна: 2840
Работилничка „Сръчковци“ се превръща в сладкарница, а после в място за щуротии

За да направите сладки за празника не е достатъчно само да ги опечете. Как една обикновена курабия може да се превърне в коледен сладкиш, ще покажат на децата приложниците от работилница „Сръчковци“, която се намира на 3 етаж в Сити Център София.

Тази събота (15 декември 2012 г.) в Сити центъра ще се случат какви ли не любопитни неща.

Работилничката за сръчни малчугани ще се превърне в сладкарница. Ще има купища захарни украси – пайети, перли, разноцветни пръчици. Тубички с глазури, всякакви шприцове, готварски бои и какво ли още не!

Там децата ще могат да си изберат една от предварително приготвените вкусни курабии, които са доставени специално за работилничката „Сръчковци“. После идва време малките, а защо не и техните родители да развихрят въображението си и да украсят сладките, както пожелаят. Наградата е тяхната саморъчно направена коледна вкусотия.

„Приготвили сме специални захарни украси и глазури. Ще оцветим някои от тях на място, защото това ще допадне много на децата. Те са любопитни и с широко отворени очи поемат всяка нова информация, стига тя да е поднесена атрактивно. Те се нанасят лесно и са абсолютно безвредни за здравето,“ коментират приложниците.

И този път „Сръчковци“ започват в 10:30 часа и входът е свободен за всички. Веднага след края на занятията ще започнат „Коледни щуртоийки в мола“ – това са детски празненства. Забавлeнията за малчуганите ще продължават от 15 до 21 дeкeмври, всеки ден в часовете между 9 и 17:00.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Деца приготвят рецептите на баба с Ути по БНТ

Малчугани стават готвачи в нова рубрика на "Бързо, лесно, вкусно" по БНТ. виж още »

Програмата на Food Network януари 2013

Много нови идеи и свежо настроение през януари с премиерните предавания за старта на новата година! виж още »

Майсторски финал на сезона в “Черешката на тортата – ти си звездата”

За първи път в историята си шоуто прави път на ТОП готвачите виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта