Регистрация

На 32 жените се стягат и разкрасяват

08 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 1812
На 32 жените се стягат и разкрасяват

След като преминат тридесетата си година дамите са по-амбицирани да отслабнат.

Стремежът за извайване на перфектното тяло е силно ръководно желание в много действия на жените. Доказано е, че с разширената употреба на интернет, множеството списания с манекенки и сексимволи на корицата както и нашумяването на еротичната и порноиндустрията дамите все повече се стремят да заприличат на безупречно изглеждащите девойки от таблоидите, екрана и монитора. Но не винаги диетите са успешни, а физическите тренировки водят до желаните резултати.

Защо понякога не отслабваме или не успяваме да се стегнем въпреки усилията е въпрос, с който се заеха американски учени. Обширната им като обхват многогодишна работа доведе до няколко открития, публикувани от Washington post (Вашингтон поуст), които ще помогнат на много жени да осъзнаят какво стои в тайната на красотата, привлекателната визия, отслабването и високото самочувствие.

1. Жените отслабват най-качествено и стягат тялото си около 32-рата година от живота си. Всички знаем, че женските хормони стават врагове при опитите за сваляне на килограми с всяка изминала година, но тук има и други предпоставки за слабеене, които се доказват от 30 000 дами в изследваната извадка. На 32 много жени раждат първото или второто си дете и начинът им на живот се променя драстично. Това е период, в който свободното време е намаляло, но човекът се отнася към него адекватно, затова го използва не за шляене по магазини и кафенета, а за спортна дейност. Освен това решителността на индивида е нараснала и всяка правилно предписана диета води до ефективност. Липсват раздвоенията на младостта, които пречат на съсредоточаване и постоянство.

2. След тридесетата си година суетните жени вече знаят коя терапия е ефективна в тяхното разкрасяване. Сякаш до тази възраст дамите трупат опит. Опитват един хранителен режим, хвърлят се в друг, събират съвети на приятелки, четат коментари, мнения, препоръки и действат на принципа опит – грешка. Така изминават десетина години след завършването на гимназията (моментът от който нежния пол започва да се грижи по-усилено за външния си вид). Времето е абсолютно достатъчно да се натрупат познания за правилния начин на тренировки, да се заключат изводи от наблюдения кое как влияе на тялото и да се изгради една цялостна представа на индивида с какви методи и техники наистина тялото отслабва и изглежда по-добре.

3. Семейната стабилност мотивира. Докато са млади жените подсъзнателно смятат, че ако дадения партньор не харесва тялото или характера, то все ще се намери друг, който да се примири с недостатъците. Модерната полигамия дарява със спокойствие нежния пол, че може и има време да опитва различни връзки, докато попадне на истинската любов. Улегналите вече жени обаче знаят, че ще прекарат живота си с човека до себе си и искат да му се харесват възможно най-дълго време. От там идва и мотивацията за обгрижване на външността, която да дари половинката с най-съвършеното тяло и характер на света. А това желание е много по-силно от идеята една тийнейджърка да изглежда добре в компанията на приятели.

Науката сочи: След 25-атата година жените отслабват много-по трудно, отколкото са смъквали килограми в тийнейдвърството си. Техните хормони не създават благоприятна среда за горене на мазнини, а отгоре на всичко предразполагат натрупването на такива в отделни част на тялото като гръб, рамо, ханш, талия и бедра. Мускулите и сухожилията се развиват много по-трудно и с повече усилия заради започналото вече вкостеняване на хрущялите и дългогодишните тренировъчни навици на тялото.

Но въпреки това: Жените започват да се грижат наистина отговорно и с постоянство за фигурата си след преминаването на тридесетата година и дори и отслабването и стягането да е по-трудно, са склонни да проявят повече инат и решителност в името на задоволителните резултати.

Учените съветват: Нека всяка жена след навършване на двадесетата си година знае, че сега е времето, в което трябва да посвети енергията си на стремежа за отслабване, защото тялото се поддава по-лесно на моделиране чрез диети и физическа активност. Нека всяка дама потърси правилния за себе си хранителен режим, при който не натоварва организма и същевременно му доставя  богат набор от витамини и минерали и нека всяко едно нежно същество помни винаги, че самочувствието идва от себеусещането, а не от комплиментите на околните.

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта