Регистрация

Най-често публикуваните храни в социалните мрежи

16 Apr 2021   /   nina123   /   Видяна: 1139
Най-често публикуваните храни в социалните мрежи

Сред снимките на най-постваните храни във facebook и twitter попадат предимно нездравословни продукти и алкохол, което доказва, че храната, с която хората се гордеят, е далеч от полезните норми.

 

Още през 2016-а година американска компания за статистически проучвания си поставя за цел да наблюдава и опише най-често публикуваните храни и напитки в социалните мрежи, следейки профилите на случайно избрани 4 милиона американци с широк достъп до данните във facebook и twitter. Оттогава без знанието на извадката тези активни профили на реални американци са гледани и използвани за изследването съответно през 2016 г., 2017 г. и 2020 г. Обектът на търсенето е снимки на храни, а целта е да се опише кои са най-често публикуваните ястия и напитки от американеца в социалните мрежи.

 

Защо се извършва проучването? Идеята е да се проследи какво яде средностатистическият янки и с какво се гордее, че е консумирал. По този начин се правят заключения за вкусовете и търсенията на обществото, за харесванията и мненията на околните, споделени в коментари и активности под постовете. Компаниите намират лесен и обективен начин да проверят обществените нагласи и навици, да открият най-любимите и най-отричаните храни, да проследят тенденциите в общественото хранене. Пълното проучване не е на разположение на широката аудитория, ала в сайта timesofindia.com са поместени десетте най-често споделяни храни в социалните мрежи. Ето кои са те и какво обяснява спрямо тях именитият хранителен експерт Марион Несъл.

 

Кои са най-публикуваните храни в социалните мрежи? Първенец е кафето, следвано на второ място с малка разлика от бирата. Бронзът остава за пицата, а на почетното четвърто място се нареждат всякакви храни в опаковки на марката Starbucks. Пето е виното, шестото място е за пилешкото, а седмото - за барбекюто. Осми са сладоледите, девети - такосите, а последни от извадката - хамбургерите.

 

Какво ни казват снимките на най-публикуваните храни?За съжаление в тези фотоси отсъстват полезни ястия като салата, смутита и фрешове, зеленчуци и плодове, риба и морски дарове“, заявява Несъл и подчертава, че единственият полезен продукт в списъка е пилешкото месо. Експертът е разочарован от хранителните навици на американеца, проличаващи в постовете в социалните мрежи и обяснява, че тази тенденция е показателна за регистрираното затлъстяване на нацията. От друга страна подобни постове служат и като лош пример за подражателите, които са активни или просто гледат публикациите. „Подобна вълна на подтикване към нездравословна храна, кафе и алкохол е заплаха за здравето на хората, но за съжаление и мода в социалните мрежи“, заключва Несъл.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Уникални трикове на хранителната фотография – част 2

Сметаната от снимките всъщност е пяна за бръснене, грилованото месо е нашарено с вакса за обувки, а плодовете са напръскани с лак за коса или дезодора виж още »

Уникални трикове на хранителната фотография - част 1

Апетитните храни на снимката изпускат ароматна топла пара, сладоледите не се разтичат, картофеното пюре съпътства печените меса, а млякото не размеква виж още »

Храни на снимки ни помагат да отслабнем

Колкото повече гледаме фотос на вкусно блюдо или сладкиш, толкова по-усилено ни се отяждат всички подобни на изображението храни. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта