Регистрация

Кърмачките може да пият кафе – доказва херцогиня Кейт

01 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 5761
Кърмачките може да пият кафе – доказва херцогиня Кейт

По едно кафе дневно не е проблем докато кърмите, но ако бебето учести коликите, по-добре се откажете от ободрителната напитка.

Несъмнено едно от най-обсъжданите бебета за 2013-а година е първородният син на принц Уилям и херцогиня Катрин – Джордж, който се появи на бял свят в края на юли. Майки от цял свят наостриха уши, за да взимат пример за отглеждането на децата си именно от кралското семейство и се мобилизираха да следят всяка стъпка на височаещата двойка в отглеждането на сина им. Измежду хилядите подаръци, които малкия Джордж и родителите му получиха бе и пакет кафе, връчен лично от британския вицепремиер Ник Клег и съпругата му Мириам Гонсалес на майката на бебето. Семейство Клег, което се радва на три свои рожби, обясни пред медиите, че ободряващата напитка ще бъде верен помощник на бащата и майката в дългите безсънни нощи, които ги очакват в грижа за сина им. И тук се появи един вечно прераждащ се въпрос, който касае почти всички родилки, но всяка от тях има индивидуален отговор за него – може ли кърмачката да се възползва от благодатния ефект на кафето, без да навреди на своето бебе.

Сред множеството мнения, че кафето, какаото и шоколадът са табу за майките през първите 6 месеца до твърдението, че ободрителните напитки не влияят съществено върху състава на млякото, а оттам и върху бебето, се оказа, че истината е по средата. Специалисти споделят, че кафето, както и всичко, което жената, сдобила се с дете приема, проявява своя ефект върху кърмата. Но промяната, която ще донесе една чаша от ободряващата напитка е крайно незначителна, затова майките могат да си я позволят. Експертите препоръчват да не се надхвърля дневната доза, като същевременно се следи реакцията на бебето при първото хранене след изпитото кафе. Ако мъничето видимо увеличи плача и дискомфорта си и има вариант причина за това да са колики, то родителката трябва да спре с кафето. Ситуацията е строго индивидуална, затова към преценката трябва или не да се пие кафе по време на кърмене трябва да подходи всяка майка чрез наблюдения.

Освен това експертите препоръчват топлата ободряваща напитка да се приема веднага след като бебенцето се е нахранило, за да има време организмът да я разгради докато настъпи часа за следващото кърмене. Херцогиня Кейт, както и съпругът й – принц Уилям не споменават дали майката ще се възползва от качествата на подарената й напитка, затова за всяка наскоро родила жена, която иска да пие кафе, най-сигурният начин да разбере дали ще попречи на детето си, зареждайки тялото си с живителната течност, е да се консултира с личния си неонатолог или педиатър. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Парче от торта на истинска принцеса струва 420 паунда

Парче от сватбената торта на Уилям и Кейт бе купено на търг за 200% над очакваната сума. виж още »

Обява – Елизабет II си търси професионален готвач

Кралицата – майка публикува обява, че Бъкингамският дворец има нужда от нов готвач. виж още »

Заразно мляко за бебета плъзна на продан из мрежата

Практиката да се купува кърма от интернет тепърва навлиза в България. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта