Регистрация

Кулинарни филми на Киномания 2014

13 Nov 2014   /   nina123   /   Видяна: 4537
Кулинарни филми на Киномания 2014

Как лентата обединява храната и човешките взаимоотношения във филмите от тазгодишната киномания.

Киномания 2014 стартира днес – 13 ноември, а дългоочакваното събитие за любителите на големия екран и ценителите на добре разказаните истории, красивите сюжети и реалистичните персонажи ще могат да се насладят на богата гама от филмово разнообразие. Като кулинарен сайт обаче ние се спираме на три заглавия в програмата, които създават една особена по рода си симбиоза – взаимовръзката между готвенето и киното.

Филмите на кулинарна тематика се различават рязко от готварските предавания, които заливат света, превърнали се в модерен съветник на младите и амбициозни домакини. В предложените заглавия не очаквайте да се научите да диплите сложни манджи или да придобиете експертни познания за кунята, продуктите, рецептите. Тук по-скоро се залага на храната като фон, върху който се развива хорската драма. Пикантността е показател както за лютивост на дадено ястие, така и за човешки взаимоотношения, затова пиперливите подправки и изисканите аромати се усещат в цялата атмосфера и на трите филма. А ето и малко за тях:  

ВКУСНИЯТ ПЪТ КЪМ ЛЮБОВТА на Доминик Харари и Тереса Пелегри разказва историята на кораторка, която се влюбва в галантен кулинарен критик. Младата ексцентричка е различното и подредено нещо в живота на журналиста, който около своята работа създава пълен хаос в личните си отношения. Филмът е своеобразна кръстоска между изтънчения вкус към храните и теорията за бохемския живот, истината за човека, който винаги търси своята половинка и е готов да се откаже от всяко свое верую в името на голямата любов.

Тук зрителите ще се насладят на уникални по рода си рецепти, ще придобият основни познания за начини на сервиране на храни, комбиниращи се вкусове и подправки и техники на готвене. Но зад всичко това се крие красивата човешка история на два живота, чиито път се превръща в едно цяло. И тогава храната остава на заден план.

Мексиканският филм  КАНЕЛА е направен в типчния за родината си чили нюанс и разказва за съревнованието между две готвачки в един ресторант. Словесният двубой обаче е многопластов и се състои в сблъсъка на разбиранията към една и съща кухня – дали тя трябва да е модерна и иновативна или пък да залага на старите традиции и норми. Всъщност двете героини изразяват собственото си виждане и разбиране за света чрез манджите, които готвят. На зрителите остава да разберат кой подход към храната и живота ще вземе превес.

МАЙСТОР ГОТВАЧ е може би най-очакваното заглавие в симбиозата между кино и кулинарния. В типичния американски комедиен стил виждаме историята на Карл и неговото семейство. Добрият кулинар напуска заведението, в което работи и се отдава на екстравагантното начинание да бъде готвач в пътуващ фургон. Комични ситуации и човешки съдби се преплитат, за да докажат, че любовта към готвенето не се губи, а човек сам трябва да я възпламенява чрез собствените си инициативи и желанието си да предаде своите умения на децата си. Добра реклама за лентата са и редицата имена, които познаваме като Дъстин Хофман, Скарлет Йохансон, Робърт Дауни – син, София Вергара. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

ШЕФ МАНЧЕВ ПОМАГА НА РЕСТОРАНТИ ПРЕД ФАЛИТ И ПРЕОБРЪЩА ЧОВЕШКИ СЪДБИ

Световноизвестното риалити „Кошмари в кухнята” тръгва по Нова ТВ през октомври. Шеф Манчев влиза в ресторанти, които едва оцеляват. Изправ виж още »

„Домашни рецепти с Йоли“ – първото предаване на 24 kitchen, снимано в България

Нова функция за мобилни телефони и таблети позволява да ходим на пазар с електронен списък и сами да си направим електронна готварска книга с рецепти. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous18-05-2019
«Папиловит» — быстро и безопасно избавит от любых папиллом и бородавок. Наш сайт: https://lcokbhlw.bestseller-super.ru

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта