Регистрация

Кулинарният тест на Татяна и Светлана в Hell's Kitchen 2

12 Apr 2019   /   nina123   /   Видяна: 186
Кулинарният тест на Татяна и Светлана в Hell's Kitchen 2

Номинираните за изгонване решават кулинарни гатанки и показват готварска интелигентност пред теста на шеф Ангелов.

 

Тази седмица за изгонване са номинирани двама от силните играчи на червения отбор – Татяна и Светлана. Те получават основния продукт на кулинарното си съревнование – сом, а останалите съставки, с които ще готвят, се завоюват с правилни отговори на поредния кулинарен тест на шеф Ангелов. Ето и какви са въпросите в него, ако искате да проверите своите знания в готвенето. Верните отговори ще намерите в края на материала.

 

1. Това е риба, типичен представител на костните риби и спада към семейството на каракудата.

 

2. Класическо френско ястие, характерно за Прованса. Има много разновидности на приготвяне, но според гастрономика Ларюз всички зеленчуци трябва да се готвят отделно, а после се събират в глинен съд. Разновидност на ястието се среща по цялото Средиземноморие, като в Турция то се нарича „имамбаялдъ“.

 

3. Растение от рода на кучешкото грозде и семейството на картофа. В Европа се отглеждат предимно лилави сортове.

 

4. Един от най-великите готвачи. Роден е на 11.02.1926 г. в семейството на кулинари. Започва да работи в семейния ресторант край Лион през 1956 г., а след това става едно от най-прочутите имена в съвременната кулинария.

 

5. Едногодишно растение от семейство сенникоцветни. В Древен Рим са смятали, че има чудодейна сила. Гладиаторите са го взимали за мощ и издръжливост. Семената му са богати на витамин С.

 

6. Млечен продукт от Апенините. Прави се от краве мляко и е наречен „кралят на сирената“. През 2017 г. в Италия са направени 127 000 метрични тона от него, като са използвани 18% от добивите на краве мляко в страната. Кой е този млечен продукт?

 

7. Този десерт е създаден в началото на XVIII век по поръчка на австро-унгарския министър на външните работи. Представлява шоколадова торта с пласт кайсиево сладко. Как се казва тя?

 

8. Втората най-скъпа подправка в света след шафрана е?

 

 

 

Отговори:

1. Шаран

2. Рататуй

3. Патладжан

4. Пол Бокюз

5. Копър

6. Пармезан

7. Торта Сахер

8. Ванилия

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кулинарният тест при дуела между Пецата и Дупинов в Hell's Kitchen 2

Кисело зеле с паве за цвят и зелева чорба с газирана вода бяха сред бисерите на бургаския главен готвач Петко.   виж още »

Тестът за Кулинарни будители на Шеф Ангелов

Въпроси за продукти от българската народна кухня, зададени към номинираните за изгонване от Hell's Kitchen – Мартин и Светла.   виж още »

Кулинарният тест на Шеф Ангелов за елиминации в Hell's Kitchen

Кулинарни въпроси за обща култура на тема „българска кухня“, зададени към номинираните за изгонване от кухнята на Hell's Kitchen.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта