Регистрация

Костюми от дини разхлаждат малчуганите в Китай

12 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 3233
Костюми от дини разхлаждат малчуганите в Китай

Динята навлиза в китайската детска конфекция.

Нова мода от средата на месец юли набира скорост сред китайските хлапета, съобщава държавната осведомителна агенция Синхуа, като прилага фотографии на дечица, облечени в динени костюми. Креативни родители намериха още един начин да даряват хлад на рожбите си като облякоха момченцата с брони от кори на дини, смокинги и фрагове, направени от воднистия плод, а малките дами се сдобиха с рокли на принцеси и дори чадъри за сянка и джапанки от нестандартния материал.

Основоположниците на тенденцията обясниха, че всичко е започнало от социалната мрежа Фейсбук, когато майка качила снимки на дъщеря си, вкарана в огромно парче диня и споделила, че детенцето се чувства изключително комфортно с новите си „дрехи“ в жегите. Скоро в мрежата започнал и конкурс за най-добре изработената дреха, като ежедневно се излъчвал победител на деня.

Дерматолози обаче коментират, че модерните динени одежди крият рискове от поява на сърбежи и алергични реакции. Малцина са тези, които имат вродена алергия към големия сочен плод, но е твърде вероятно ако кожата им стои целодневно в допир с него да започнат да се появяват дразнения, които в последствие да се усилят. Затова кожните лекари съветват изобретателните родители да не държат прекалено много време хлапетата си в оригиналните разхладителни одежди.

Колкото до възрастните – оказва се, че новата мода е вид дермална маска, която подхранва кожата и се грижи за равномерния тен. Разтривка с напоен тампон със сока от плода също действа разхлаждащо и разкрасително.  

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Коктейли в диня разхлаждат лятото

Издълбайте динята и я напълнете с любимата напитка за разхлаждане и радост.   виж още »

Динята сваля температура и помага при изгаряния

Плодовете от бостана борят заболявания на отделителната система и изчистват акнето. виж още »

Каква диня да си купя

Как се познава зрялата диня без изкуствени добавки? виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта