Регистрация

Какво се хапва при нощно огладняване

26 Oct 2021   /   nina123   /   Видяна: 1272
Какво се хапва при нощно огладняване

Ако през нощта ставате до кухнята, пригответе предварително какво да хапвате, за да не съжалявате на сутринта.

 

Нощното огладняване е неприятност, която сутринта може да завърши със самосъжаление при стъпването на кантара. Не е тайна, че хапването непосредствено преди и по време на сън е вредно и най-много се отразява на талията, но уви понякога среднощният глад буди и води право към хладилника, а в устата се натъпкват висококалорични остатъци от вечеря или запаси от полуфабрикати, чипсове и сладкиши. Вредно е не само за фигурата, но и за цялото тяло, което по време на сън се регенерира и определено не желае поредната доза празни калории, тежки въглехидрати и консерванти от които сега е моментът да се изчисти.

На какво се дължи среднощното огладняване? Експерти споделят, че причината може д е както с физическото, така и с психическото здраве. Среднощните разходки до хладилника може да се дължат на стрес на работното място или притеснения в личните отношения. Също така може да са причинени от внезапно понижение на кръвната захар, което да е предпоставка за развитие или отключване на диабетно състояние. Каквато и да е причината обаче, човек трябва да знае, че състоянието не е нормално. Пък и да внимава какво слага в устата си. Ето как можете да надхитрите порива за храна в средата на нощта.

Кисело мляко за нощно хранене. Дръпнете киселите млека напред в хладилника, за да видите първо тях, ако отворите вратата му в тъмни доби. Пригответе си и лъжица в близост, за да сте принудени да хапнете нещо полезно пред тестените изделия, сладкишите и пакетираните храни.

Мед през нощта. Ако ставането за ядене се дължи на нуждата от вдигане на кръвната захар, то най-вероятно идеята за шоколад, бонбони или друг десерт ви блазни най-много. Вместо да дарявате тялото си с букет от вредности, посегнете към меда – съдържа доста въглехидрати, но за сметка на това е богат и на витамини и минерали, а произходът му не е фабричен, а естествен.

Плодовете като заместител на десерта. Въпреки че не е добре да консумирате богати на захари и фибри храни докато стомахът си почива, все пак е по-здравословно да схрускате някой сочен плод, ако ще приемате храна посред нощ. Ако вече сте установили тенденция да ставате от леглото за ядене, по-добре си пригответе измити плодове, които да хапнете бързичко и да се върнете под завивките.

Нощното ставане може да е причинено от жажда. Свикнете да държите вода за пиене до леглото и вместо да тръгвате към хладилника, пийте голямо количество на малки глътки. Може да се окаже, че тялото ви няма намерения да приема излишни калории и захари, а просто има нужда от хидратация.

 

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта