Регистрация

Вегетариански мръвки влизат в хранителната верига

15 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 2889
Вегетариански мръвки влизат в хранителната верига

Месо с биологичен растителен произход замества животинските пържоли.

Множество са споровете дали хората са изначално създадени да ядат месо или пък природата ги е „програмирала“ да бъдат тревопасни, но на принципа на стръвниците, опитвайки вкуса на мръвката, са се приспособили да я разграждат. (Още по темата вижте ТУК.) И до днес има хора, които смятат, че яденето на месо не е полезно и затова животинския продукт е изцяло изключен от менюто им. Други пък са се сблъсквали с гледката на заклано животно, яли са месо от същество, което познават и въпреки че харесват вкуса, са предубедени към месоядството. Причините човек да бъде вегетарианец са както здравословни, така и морални, а понякога и религиозни.

За да могат все пак и тези, които не биха хапнали животинска плът да се порадват на вкуса й, немски учени разработиха технология за създаването на месо, изцяло с растителен произход. Кулинарното нововъведение има същия вкус като оригинала, създадено е от биопродукти, за да гарантира изцяло здравословното си съдържание, а дегустатури признават, че няма разлика между оригиналното телешко и новия растителен субпродукт.

Изобретателите обясняват, че начина му на приготвяне е идентичен с този от рецептите за меса. Веганското ястие има способността да пуска сос както животинската плът, със същия вкус, но в него няма нищо друго освен растения. Екипът подготвя новия продукт за пускане в широката хранителна верига, като очаква голям интерес, особено от страна на вегетарианците и хората, които стриктно спазват пости, но обичат месо.

Преди време ви информирахме за първия създаден бургер на биологична основа (повече информация – вижте ТУК). Компанията Бийонд Мийт (Beyond meat), в която Бил Гейтс инвестира пък е изцяло за растителни продукти с вкус, наподобяващ месния. Компютърният милиардер залага в продажбата на т.нар. „Фалшиво пиле“, което от години е на пазара в няколко разновидности. 

 

Още вегански рецепти - вижте ТУК!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Бременните трябва да си хапват месо и риба

Разнообразното хранене по време на бременност и спокойствието на майката са важни гаранти за здравето на бъдещото дете. виж още »

Ин витро бургер за 250 000 долара

Създадоха сандвич с клонирано телешко месо в стремеж да се пребори глада по света. виж още »

Доказаха, че човекът е създаден да бъде тревопасно

Родовата памет е главният виновник да имаме нужда от месо. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта