Регистрация

Близалки с вкус на алкохол и мезенца

25 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 4250
Близалки с вкус на алкохол и мезенца

На американския пазар с огромна слава се гордеят близалки с вкус на бира, вино, синьо сирене, бекон и майчина кърма. 

Множество храни, които модерният човек харесва, категоризира като екзотични и луксозни и поставя в графа „ако ти стиска“ се обявяват от комерсиалните езици като пълни блювочи, безсмислена кулинарна подигравка или извратения от келешлък.  Сетете се само за реакциите на възрастните членове на семейството, когато им давате сирене с мухъл, бонбони с луканка или се опитате да им обясните, че панираните скакалци са апетитно мезе. Ето още един случай, който потриса консервативното кулинарно мислене, но пък особено успешно радва модерния човек.

Става въпрос за близалки с нестандартни вкусове. Производител е фирмата Лолифил (Lollyphile), а стоката е изключително популярна сред тийнейджърите в Америка. Представете си – част от репертоара, спечелил си изключителната популярност са близалките с вкис на синьо сирене, горчица, печен бекон.

През 2008 производителят решава да пусне алкохолна серия за ценители. След близалката с вкус на абсент идва ред на дълго изработваните сомелиерски бонбони на клечка – каберне, мерло, шардоне и траминер, които могат да радват небцето на ценителите с уникалния букет от вкусове и аромати, типични за качествените реколти на изброените сортове. Още по-хубаво е, че занимавката за уста и език не съдържа алкохол, затова не е забранена за деца и може да се консумира от шофьори.

По-късно излиза скандалната близалка с вкус на майчина кърма, за която обаче хората обясняват, че не помнят автентичността на оригиналния продукт, но малцината, опитвали на зряла възраст и от двете, са на мнение, че изпълнението е особено сполучливо.

Днес Лолифил пуснаха новината, че са се захванали с разработването на серия от три близалки с вкус на бира. Тяхната поява на пазара обаче ще бъде забавена, защото първоначалната идея била за създаването на една бирена бонбонка на клечка, но в последствие ръководството решило, че трябва да има близалки с вкус на тъмна и светла бира, на индийски пей ейл, за да задоволява навиците на всички ценители на пивото.

Ние от kulinarno.bg прегръщаме идеята с надеждата, че лятото по парковете ще се виждат все по-малко тийнейджъри налапали гърлата на бирените шишета и все повече от тях ще преминат към консумацията на близалки, която ще научи езика им да различава различните видове и вкусове на пивото, а не да изтръпва безцелно под неговото погълнато количество.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Секс с вкус на кайпириня хит на Мондиала

Специални презервативи за Световното по футбол 2014 радват фенове с плодов аромат и вкус на традиционния бразилски алкохолен коктейл. виж още »

Свинско с уиски в жив вариант и сготвено

Прасета, които приживе се захранват с ферментирала ръж, стават на пържоли с аромат на алкохол. виж още »

Хагис – комбинация от шотландска култура и агнешка карантия

Гнусното на пръв поглед ястие хагис е забранено за продажба в някои страни, но мнозина копнеят за шанса да го опитат. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта