Регистрация

Билки, които вредят на бременни и кърмачки

18 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 13717
Билки, които вредят на бременни и кърмачки

По време на бременноста внимателно подбирайте не само чайовете и отварите, които пиете, но и подправките, които ползвате.

Лечението чрез билки, като алтернатива на лекарствените продукти е мода, която започва да се възражда. Все повече хора се обръщата към природата, за да потърсят от нея лек за всякакви болежки. Но освен полезни и доказано безвредни, нейните дарове могат да се окажат опасни в един от най-деликатните периоди от женския живот – бременноста. През тези 40 седмици дамите трябва да са изключително внимателни за всичко, което попада в тялото им, като в това число влизат и иначе чудодейните отвари, на които е богата народната ни медицина, предупреждава редоакторски екип от сп. „Моето дете“. Ето и основните растиня, с които трябва да внимавате в периода на бременност и в последващите месеци на кърмене:

1. Лавандула – лилавото ароматно цвете се е използвало в миналото за предизвикване на менструален цикъл при неговото закъснение. Не рискувайте с тази билка, защото силата й е способна дори да предизвика изхвърляне на плода.

2. Градински чай – Тази билка се използва за прегаряне на кърмачките. Ако не искате млякото ви да спира, стойте на страна от нея.

3. Алое – Пречистващото му действие е прекалено силно, че да си позволите да рискувате. Помнете, че първоначално организмът ви приема детето като чуждо тяло, попаднало във вас и се бори да го изхвърли. Не му помагайте да го стори!

4. Бял равнец – Отварата от него е другото познато на бабите ни средство за предизвикване на менструация.

5. Пелин – Не е доказано билката да има странични ефекти в начална фаза на бременност, но горчивият й вкус се задържа трайно в организма и на по-следващ етап се присъединява към състава на млякото. А мъничето ви няма как да не го усети и може дори да откаже да се храни.

6. Към групата на билките, предизвикващи контракции влизат редица растения, които използваме не само за приготвянето на отвари, но и като подправки. Едни от тях са чубрицата, розмаринът, босилекът и анасонът. По същия начин върху бременните жени действат змийското мляко, тинтявата, лененото семе, овчарската торбичка и хвойната. Затова специалистите съветват да бъдете особено внимателни не само с чайовете, които пиете, но и с растенията, овкусяващи вашите храни.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Чай от магданоз – доказан лек за бъбреци, храносмилателна и полова система

Чаят от магданоз облекчава предменструалните болки, подобрява бъбречната дейност и храносмилането. виж още »

Мит е, че по време на бременност трябва да се яде повече

Жени рискуват да развалят фигурата си завинаги, смятайки, че докато са бременни трябва да се хранят с двойни дози и да спрат физическата активност. виж още »

Здравето на бебето зависи и от храненето на мъжа

Менюто на бащата преди да се направи бебето определя нормалното развитие на детето. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous10-07-2017
wh0cd872769 nizoral pristiq isoniazid diet menosan luvox weight loss full report eulexin

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта