Регистрация

Пиле Монтерей с бекон

Пиле Монтерей с бекон
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3026

Неустоимо подлютено пилешко с хрупкав бекон и разстопено сирене. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 обезкостени пилешки гърди без кожата
  • морска или едра сол и прясно смлян черен пипер
  • 1-2 чаши сос барбекю, например Jack Daniel's
  • 4 резена бекон
  • 1 голяма глава ситно нарязан кромид лук
  • рапично олио
  • 113 г зелено чили от консерва      
  • 1 1/2 - 2 чаши натрошено сирене Монтерей Джак или чедар

Начин на приготвяне:

1. Час-два преди печенето сложете гърдите в найлоново пликче и ги начукайте с чукче за месо или с помощта на тиганче, докато станат 2,5 см на дебелина. Овкусете със сол и пипер. Мариновайте в сос, достатъчен да ги покрие добре.

2. Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Добавете сос барбекю, колкото е необходимо.

3. Докато се пече пилето, заедно с него запържете бекона в отделно тиганче или съд за печене. В голям тиган за пържене задушете лука в олиото, докато омекне, добавете чилито и задушете още няколко минути. 

4. Когато пилето се изпече, извадете от фурната, включете скарата, добавете сиренето върху пилето и печете докато сиренето се разтопи - следете през цялото време, като внимавате да не изгорят.

5. Залейте със сместа от зелено чили, лук и сготвения бекон.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.15 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта