Регистрация

Паста с колбас

Паста с колбас
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2121

Бърза паста с месо, домати и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   3 парчета колбас по избор (наденица, биренки и т.н)
  •   100 гр. паста
  •   3 скилидки чесън, нарязани
  •   1 глава червен лук, нарязан
  •   1 червена чушка, нарязана
  •   3 средни домата, нарязани
  •   1 супена лъжица доматено пюре
  •   балсамов оцет
  •   шепа босилек, нарязан
  •   зехтин
  •   сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Подгответе колбасите. Разрежете ги на дължина и отстранете обвивката им. Нарежете ги на няколко дебели парчета.

2. В подсолена вряща вода сложете пастата.

3. В тиган загрейте зехтина. Запържете лука, червената чушка и чесъна, докато омекнат. Добавете колбасите и увеличете температурата. Подправете със сол и пипер.

4. Добавете малко баласамов оцет и доматеното пюре, разбъркайте добре.

5. Добавете нарязаните домати. Излейте около чаша вряла вода в тигана и разбъркайте добре. Оставете сместа да къкри, докато се сгъсти – така колбасът ще се сготви добре, а доматите ще станат на сос.

6. Когато пастата е готова, я изцедете и я добавете към тигана. Сосът с колбасите трябва да е гъст и плътен. Разбъркайте добре. Подправете със сол и пипер. Поръсете с прясно нарязания босилек и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта