Регистрация

Паеля с морски дарове и пиле

Паеля с морски дарове и пиле
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 4052

Паеля със скариди, пиле и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 5 резена бекон, нарязан на кубчета
  • 1 цяло пиле (1500 г), нарязано на 8 порции
  • 2 ч.ч. нарязан на кубчета лук (около 2 средни глави)
  • 4 скилидки чесън, счукан
  • 2 ч.ч. дългозърнест бял ориз
  • 1 буркан (200 г) печени чушлета със соса
  • ½ ч.л. натрошен шафран
  • 2 ч.ч. миден бульон (ако не намерите, заменете го с пилешки)
  • 1½ ч.ч. пилешки бульон (или консерва, но с ниско съдържание на сол)
  • 450 г големи скариди, сурови, обелени, почистени от вените
  • 450 г почистена сепия, нарязана на кръгчета от по 1,3 см
  • 24 миди, почистени
  • 1 ч.ч. замразен зелен грах, размразен

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 230°С.

2. Сгорещете зехтин в голяма тенджерка на умерено силен огън.

3. Прибавете нарязания на кубчета бекон и пържете докато си пусне мазнината - около 6 мин.

4. Извадете го с решетъчна лъжица и оставете да се отцеди върху хартия.

5. Поръсете порциите пилешко със сол и пипер.

6. Сложете ги в тигана с мазнината от бекона и запържете на умерен огън до покафеняване или около 7 мин. от всяка страна.

7. Извадете пилето от съда и заделете.

8. Прибавете нарязания на кубчета лук и чесъна в същия съд и сотирайте до леко покафеняване, като остържете всичко, останало по дъното - около 10 мин.

9. Прибавете ориза, печените чушлета със сока и шафрана.

10.  Прибавете сока от миди и пилешкия бульон в тигана и оставете да заври.

11.  Свалете от котлона.

12.  Изсипете сместа в съд за печене.

13.  Подредете пилешкото, скаридите, сепията и мидите върху ориза.

14.  Поръсете с нарязания на кубчета бекон и граха.

15.  Покрийте с фолио.

16.  Печете паелята до готовност на пилешкото и до отваряне на мидите - около 45 мин. (Отстранете всички миди, които не се отворят).

17.  Свалете фолиото и оставете ястието да престои 10 мин.

18.  Поднесете с лимонови резени.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта