Регистрация

Рулца с аспержи и яйце

Рулца с аспержи и яйце
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1837

Бързи яйчено-зеленчукови дюнери.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 тортили
  • 8 стръка аспержи
  • 2 средни яйца
  • зехтин
  • зехтин Еxtra virgin
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан

Начин на приготвяне:

1. Подрежете твърдите краища на аспержите и ги сварете в кипяща, подсолена вода за около 3-5 мин. до степен ал денте. Отцедете ги и ги изплакнете под студена течаща вода.

2. Разбийте яйцата с щипка сол и сгорещете зехтин в малко тиганче. Добавете 1/2 от яйцата и разбъркайте леко, така че да ги разпределите по дъното като за омлет. Трябва да е почти със същия диаметър като този на торилата.

3. Поръсете тортилата с малко зехтин Еxtra virgin и овкусете със сол и черен пипер. Поставете отгоре омлета и след това подредете 4 стръка аспержи в единия край. Настържете пармезан и завийте на руло.

4. Повторете същото за другата тортила.

5. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта