Регистрация

Руска салата Оливие с пилешки гърди

Руска салата Оливие с пилешки гърди
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 275

Салата с варени картофи, пилешко месо, кисели краставички, моркови, грах и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 л. вода
  • 1 ч.л. сол
  • 200-220 г пилешки гърди без кожа
  • 1 голям морков (или два средни)
  • 1/3 глава лук
  • 160 г кисели краставички
  • 1-2 корнишончета (около 85 г общо)
  • 350-400 г картофи
  • 4 яйца
  • 240-250 г грах от консерва
  • 2 с.л. с връх майонеза
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата и разтворете в нея солта. Пуснете пилешките гърди да се варят за 15 минуи.

2. Измийте картофите и ги пуснете да се варят. 8-10 минути преди да ги махнете от огъня, прибавете и моркова.

3. Сварете яйцата. Трябва да станат твърди, така че варете 10 минути след кипване.

4. Наситнете краставичките и корнишончетата и прехвърлете в купа. Всичко се реже на ситни кубчета, така че след готовност и охлаждане направете същото с картофите, пилешкото, морковите и яйцата. На финала наситнете и лука, добавете грахта и разбъркайте продуктите.

5. Залейте с майонезата и размешайте нежно, но стриктно. Опитайте на соленост и при необходимост добавете сол и пипер.

6. Ако няма да поднасяте веднага - приберете в хладилник под капак или с покривка от стреч фолио.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта