Регистрация

Лесни запечени скалопини

Лесни запечени скалопини
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4281

Скалопини в масло с див лук и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 големи скалопини
  • 1 с.л. босилеков зехтин
  • 2 с.л. несолено масло на стайна температура
  • див лук
  • морска сол и прясно смлян черен пипер
  • пресен лимон

Начин на приготвяне:

1. В тенджера сипете зехтина и гответе на среден огън.

2. Поръсете скалопините със сол и черен пипер.

3. Изсипете ги в горещото олио.

4. Добавете маслото.

5. Гответе всяка страна на мидата около 2 минути.

6. Махнете тенджерата от котлона и изсипете в съд за сервиране.

7. Поръсете с пресния лимон.

8. Поставете дивия лук най-отгоре и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта