Регистрация

Шкембе с джолан по испански

Шкембе с джолан по испански
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4771

Супа с телешко шкембе, джолан и наденица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г телешко шкембе
  • ½ ч.ч. сухо бяло вино
  • 1 малък домат, нарязан
  • 1 свински или телешки джолан, разполовен
  • 2 стръка магданоз
  • 10 зърна черен пипер, леко счукани
  • 2 зърна карамфил, леко счукани
  • щипка индийско орехче
  • 2 дафинови листа
  • ½ ч.л. сушена мащерка или същото количество прясна
  • сол
  • 1 малка глава лук, едро нарязан
  • 6 скилидки чесън, обелени
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 малка глава лук, фино нарязан
  • 150 г чирозо, нарязано на филийки от по 0,6 см (или друг вид наденица по избор)
  • ¼ ч нарязана на кубчета осолена шунка (без пушена)
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • ½ сушени червени чилита, натрошени (по желание отстранете семената)

Начин на приготвяне:

1. Измийте много добре шкембето и го сложете в голяма тенджера със студена вода колкото да го покрие.

2. Оставете да заври, след това веднага отцедете.

3. Нарежете на квадрати от по 3 - 4 см и го върнете в тенджерата.

4. Прибавете 3 ч.ч. студена вода, виното, домата, джолана, магданоза, зърната черен пипер, карамфила, индийското орехче, дафиновите листа, мащерката, сол на вкус, едро нарязания лук и чесъна.

5. Покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън за 4 - 5 ч. почти до омекване на шкембето.

6. Сгорещете олиото в тиган и сотирайте фино нарязания лук до полупрозрачност.

7. Прибавете чирозото и шунката и пържете 5 мин.

8. Прибавете брашното и червения пипер и гответе още 1 мин.

9. Прибавете малко по малко ½ ч.ч. от бульона на шкембето и не спирайте да разбърквате, докато се сгъсти.

10. Прибавете този сос при шкембето.

11. Покрийте с капак и варете още 1 – 2 ч.

12. Свалете капака и варете непокрито до напълно омекване на шкембето.

13. Извадете джолана от бульона, почистете го от костите, кожата и мазнината и нарежете месото.

14. Върнете го в бульона при шкембето.

15. Поднесете топло с хляб.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта